Skocz do zawartości

Salvador23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zwracam się z pytaniem do bardziej doświadczonych rowerzystów, którzy tak jak ja nie za bardzo mają możliwość przechowywania rowerów - czy oddajecie swoje jednoślady do przechowalni na zimę? Znalazłem w mojej okolicy przechowalnię w sklepie RAV Serwis w Legionowie - koszt to 30 zł miesięcznie, dodatkowo rabat na serwis, więc po odbiorze na wiosnę rower jest gotowy do sezonu. Co o tym sądzicie?

Moze przypasuje jakis wieszak na sciane lub linkowy na sufit ?

Balkon moze byc,pod warunkiem ze bedzie przykryty pokrowcem - /jakims fajnym nieprzemakalnym -bawelniane odpusc   :P :P :P

Chociaz,po przemysleniu nachodzi mnie samego pytanie - jaki jest bezpieczny przedzial temperatur w miare dla czesci?

Metalurgiem nie jestem,ale rozne stopy materialow pracuja przeciez inaczej nawet przy tej samej temperaturze - no chyba ze trzeba -150* zeby czesci to odczuly

Według mnie nie warto - możesz zdjąć z roweru koła, kierownicę odkręcić od mostka i przywiązać do ramy i całość owinąć jakimś materiałem/folią. Wydaje mi się że nawet w małym mieszkaniu znajdziesz kawałek przestrzeni żeby taki pakunek schować - czy pod łóżkiem, czy gdzieś pod ścianą, czy za szafą. Nie dość że oszczędzasz pieniądze to jeszcze masz spokój duszy że rower jest ciągle bezpieczny i pod okiem. 

A koła czymś bym owinął i schował w piwnicy. 

Opcja druga  - jacyś znajomi z domem/garażem do których osobiście miałbym większe zaufanie niż do firmy przechowalniczej i schowanie roweru (czy kół) u nich. 

• 3 tygodnie później...

Już pisałem, że w piwnicy niebezpiecznie, na balkonie szkoda, a rozkręcać i trzymać w częściach w małym mieszkaniu i non stop się o coś potykać jest bez sensu!
Oddałem rower do tej przechowalni i jestem bardzo zadowolony - pełen profesjonalizm: spisaliśmy umowę dot. przechowywania i mam spokój :)
Odbiorę sobie na wiosnę i będę miał rower po serwisie, gotowy do jazdy.
Dodam, że już wcześniej korzystałem z usług tego serwisu i muszę przyznać, że człowiek zna się na rzeczy - ogromna wiedza i umiejętności.

• Mod Team

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:

- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu

- podobny temat już istnieje

- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.

Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...