mnosek Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Mam dość irytujący problem... Co jakies 100km, pojawiają mi się dość znaczne luzy w tylnym kole. Koło "lata" na boki. Ściągam koło i dokręcam nakrętki kontrujące i wszystko jest ok. Do czasu... Co zrobić aby się więcej nie odkręcały? Czy to wadliwa piasta, czy trzeba jeszcze coś zrobić? Pomocy bo już sam nie wiem co robić... Zakrecić równo koło w mojej ramie to dopiero sztuka...
mewes Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 Jednym kluczem lapiesz konus drugim kontre i mocno dokrecasz...Sadzac po wieku mozesz nie miec wystarczajaca sily wiec mozesz poprosic tate ... tylko pamietaj o wczesniejszym ustawieniu konusow zeby piasty nie uszkodzic!
tobo Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 co to znaczy ze dokrecasz nakretki kontrujace? tylko te zewnetrzne z obu stron piasty? wtedy bedzie sie rozkrecac. trzeba skrecic kontre z nakretka (konusem) ktory jest przy nakretce zewnetrznej z obu stron. najpierw z jednej strony ( w przypadku tylnej piasty trzeba zdjac kasete) po mocnym dokreceniu to samo robisz z drugiej strony. ale mysle ze bedzie lepiej jak odwiedzisz jakis sklep. bo jesli skrecisz zle to albo bedzie luz albo rozwalisz lozyska w piascie.
mnosek Napisano 20 Września 2006 Autor Napisano 20 Września 2006 no name chyba... Cóz niestety może być gdy kupuje się całe koła za 130zł??
mnosek Napisano 22 Września 2006 Autor Napisano 22 Września 2006 Byłem dzisiaj w najbliższym serwisie rowerowym. Odkręciłem koło, pojechałem i co sie okazało. Facet odkrecil wolnobieg, rozkrecil piaste, wyciagnal kulki i stwierdził, że miski zajechane. Konkretnie to jedna, ta od strony wolnobiegu. Przeplecie koło z nową piastą i musi byc ok Ale dzięki za pomoc. Temat można zamknąć.
olo21 Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 mi też się koło luzowało co trochę w 2 rowerze i w końcu zmieniłem na inne.
Szkrabek Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Ja mialem w kolach REMERX ten sam proble i wymienilem tylko piaste i mam spokoj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.