Skocz do zawartości

[Zmiana kierownicy] i mostka

Dorsz49

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam przy swoim rowerze kierownice  KROSS Sport Components (aluminium, niski wznios, 660mm, 31,8mm) koła 26 cali mostek 100mn i chciałbym zmienić kierownice na dłuższą ponieważ nie za dobrze czuję sie na tej kierownicy znalazłem http://rowerowy.com/sklep/czesci/kierownice-redukcje/extreme/prod/o-o-chemical-31 taką kierownice (740mn) akurat na mój budżet i chciałbym się zapytać czy ta kierownica będzie dobra pod mój rower czy nie będzie to śmiesznie wyglądać czy coś. i nie będzie problemu pod czas jazdy. I czy trzeba będzie zmienić mostek na krótszy np na 90mn bo nie wiem jak to będzie ze sobą współgrać od razu mówię że jestem zielony w te teamty i nie znam się na tym więc proszę o wyrozumiałość :) 

Napisano

A co to za rower? Przy tak szerokiej kierownicy, mostek 100 mm może spowodować że zamiast skręcać będziesz czuł się jak kierowca autobusu.

Napisano

Akurat wyglądem bym się nie przejmował,ale 77cm do 26" ?

Jaki to rower,i do czego ?

Ja do 26" skracałem do 62cm,w 29" mam 74cm i jest to aż nad to.

Jak wspomniano wcześniej,zwrotność poleci na pysk,nawet jak skrócisz mostek.

Napisano

Rower MTB Posiadam teraz 660 i troche nie jeździ mi się zbyt dobrze jeździ dobra rozumiem mostek zostawiam taki jaki jest a gdybym z 660 przeniósł się na 710mn? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...