Dorsz49 Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Witam posiadam przy swoim rowerze kierownice KROSS Sport Components (aluminium, niski wznios, 660mm, 31,8mm) koła 26 cali mostek 100mn i chciałbym zmienić kierownice na dłuższą ponieważ nie za dobrze czuję sie na tej kierownicy znalazłem http://rowerowy.com/sklep/czesci/kierownice-redukcje/extreme/prod/o-o-chemical-31 taką kierownice (740mn) akurat na mój budżet i chciałbym się zapytać czy ta kierownica będzie dobra pod mój rower czy nie będzie to śmiesznie wyglądać czy coś. i nie będzie problemu pod czas jazdy. I czy trzeba będzie zmienić mostek na krótszy np na 90mn bo nie wiem jak to będzie ze sobą współgrać od razu mówię że jestem zielony w te teamty i nie znam się na tym więc proszę o wyrozumiałość
Gość Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 A co to za rower? Przy tak szerokiej kierownicy, mostek 100 mm może spowodować że zamiast skręcać będziesz czuł się jak kierowca autobusu.
Quell Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Akurat wyglądem bym się nie przejmował,ale 77cm do 26" ? Jaki to rower,i do czego ? Ja do 26" skracałem do 62cm,w 29" mam 74cm i jest to aż nad to. Jak wspomniano wcześniej,zwrotność poleci na pysk,nawet jak skrócisz mostek.
Dorsz49 Napisano 11 Października 2016 Autor Napisano 11 Października 2016 Rower MTB Posiadam teraz 660 i troche nie jeździ mi się zbyt dobrze jeździ dobra rozumiem mostek zostawiam taki jaki jest a gdybym z 660 przeniósł się na 710mn?
Quell Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 Nic nie stoi na przeszkodzie,jeżeli komuś pasuje to czemu nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.