bloszek Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Witajcie, jako że załapałem bakcyla na odchudzanie roweru podzielę się z Wami tym, co testowałem/testuję/bądź będę testował (oczywiście w temacie można dodawać swoje opinie i recenzję nt. lekkich siodeł) 1. Your Air Cammel - waga realna 172 g (+-2g) ->FOTO<- Zakupione na portalu aukcyjnym przyfrunęło do mnie from China koszt około 130 zł - zależne od kursu $. Jest to siodło, które skończyłem testować po około 1,5 roku użytkowania (producent ostrzega że jest to siodło max. 1 lub dwa sezony). U mnie zakończyłem test po pojawieniu się minimalnego pęknięcia - pewnie siodło jeszcze posłuży. W/w siodło wytrzymało przy średnim użytkowaniu w kilku maratonach oraz codzienna jazda. Używane było w słońcu, deszczu, błocie, mrozach itp. Skorupa siodła wykonana z "plastiku" przez wiele osób kojarzona z siodłem Virtu, które ma podobną budowę. Gdzieś wyczytałem że YAC jest twardsze - dlatego je wybrałem (choć przy mojej wadze około 78 kg nie byłoby pewnie różnicy). Jeżdżąc w spodenkach z wkładką nie odczuwałem dyskomfortu (przy pierwszych jazdach siedzenie musiało się przyzwyczaić jak do każdego siodła). Plusy: + wygląda bardzo charakterystycznie + niska waga ws. do ceny Minusy: - przy bardzo częstym użytkowaniu może nie przeżyć nawet sezonu ... 2. Flyxii FLX-SD-1 Full Carbon waga realna 116 g (+-2g) ->FOTO<- Siodło zakupione prosto od producenta Flyxii - Chiny około 115 zł - zależne od kursu $ Obecnie jestem na etapie testowania siodła (mój tyłek po przesiadce z YAC nie odczuł różnicy). Siodło wykonane jest full carbon - pręty jak i skorupa, co daje 116 g. wagi. Więcej napiszę po dłuższym teście. 3. Selle Italia SLR - waga realna 171 g (+-2g) Siodło uzywane, ale w super stanie zakupione jako awaryjne w razie gdyby w/w carbon się rozsypał.Czekalem na flyxii i w miedzy czasie trafila sie okazja zeby kupic slr'ke. ->FOTO<- Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji Edytowane 9 Października 2016 przez bloszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi