KubaMTB Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Witam jakie mam ciśnienie dawać do MTB waże 54kg? Myśle że tak 1.7-1.8 dobrze? Rowrek http://www.kross.pl/pl/node/25240 Z góry dzięki
rzezniol Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Dobrze będzie wtedy gdy ... - trakcja będzie OK - opory toczenia będą OK - nie będziesz łapał "snejków" Dla każdego jest to inny zakres ciśnień bo ma inne preferencje i inne umiejętności techniczne ... Różne ciśnienia dla różnego rodzaju nawierzchni ... I tak dalej, i tak dalej ... eksperymentuj, nie ma uniwersalnej odpowiedzi na to pytanie. Ja osobiście jadąc z dętkami nie przeginam za mocno w dół i wole poświecić nieco "trakcji" aby mieć pewność ze nie złapie głupiego snejka i resztę wycieczki prowadzić lub zmieniać dętkę niekoniecznie w sprzyjających warunkach pogodowych . Pozdrawiam
KubaMTB Napisano 9 Października 2016 Autor Napisano 9 Października 2016 Chyba troszkę do pompuje Wysłane z mojego Xperia Z1 Compact przy użyciu Tapatalka
modrzew Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Jak wyżej, zamiast „chyba trochę dopompuję” to weź pompkę w plecak i eksperymentuj. Przejedź się kilka razy po znanych trasach z różnym ciśnieniem i da Ci to więcej wiedzy niż sterczenie na forach. Ważysz tyle co spasiony jamnik więc pole do użytku niskich ciśnień masz ogromne.
Marcin86Poznan Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Jeszcze sprawdź jakie ciśnienia minimalne i maksymalne zaleca producent dla danej opony.
cervandes Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Temat wałkowany milion razy, wszędzie w internecie znajdziesz odpowiedź. Ale nie, mój rower jest wyjątkowy, muszę napisać, że mam ryjo i potrzebny jest kolejny temat na forum z ciśnieniami do mojego roweru. Swoją drogą to smutne, że żyjesz w XXI wieku, a nie potrafisz napisać składnie albo bez błędu nawet jednego zdania.
Alsew Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Temat wałkowany milion razy, wszędzie w internecie znajdziesz odpowiedź. Ale nie, mój rower jest wyjątkowy, muszę napisać, że mam ryjo i potrzebny jest kolejny temat na forum z ciśnieniami do mojego roweru. Fakt. Tak to trochę wygląda jak ktoś zamiast napisać gdzie i jak jeździ, chwali się swoim nowym nabytkiem... No cóż takie czasy, że dzisiejsza młodzież nie może wyjechać z domu na rowerze jeśli nie dostanie aprobaty w necie ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.