Skocz do zawartości

[kurtka] Endura Pakajak

tymooteusz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widzę tej kwoty, ale pewnie przy zamówieniu wyskoczy  .   A może ktoś tam będzie coś kupował żebym mógł się dołączyć? Nie robiłem jeszcze zakupów poza PL  .

1. Jak nie masz karty to założ konto na paypal

2. Przelewasz pieniądze ze swojego banku na paypal

3. Zamawiasz i płacisz tak samo jakbyś przelew robił tylko z paypala

• 3 tygodnie później...

Endura sprawia tandetne wrażenie. Mogę mieć pecha ale nie wydaje mi się że w tylu aspektach.

Nie mogę być dalej za velo w porównaniu do pakajaka bo już dość dawno się jej pozbyłem

Odgrzeję koleta zanim nie wysytygł ;)

Szukałem velo nie raz w Internecie i niestety nic już nie znalazłem. Wygląda na to, że już jej nie produkują, a ostatki zniknęły ze sklepów.  Szukając wiatrówki myślałem o pakajaku lecz zdecydowałem się jednak na Pearl Izumi Elite Barrier - głównie z powodu mega promocji na początku tego roku oraz koloru (szukałem modelu hi-viz bo sporo muszę dojeżdżać miastem do pracy).  Ogólnie jestem zadowolony chociaż ciuch ma kilka wad jak zresztą każdy inny. Kurtka pierwszy deszcz o dziwo wybitnie wytrzymała lecz po koniecznym praniu (ciężko ją doprać z błota/plam od kałuży) puszcza nawet smark z nosa ;)  Ciekaw jestem jak sprawuję się nowy Pakajak II. Na stronce piszą, że lepiej oddycha.

A Ty w czym obecnie śmigasz jeśli mowa o wiatrówkach? Znów coś z pertexu? 

Pzdr!

Szukałem velo nie raz w Internecie i niestety nic już nie znalazłem.

Tydzień temu kupiłem na olx-ie Montane Velo za 130 zeta... bez jakichkolwiek śladów użytkowania. Tyle że kolor szary, też chciałem coś oczonego dla bezpieczeństwa. Ale przynajmniej fajnie wygląda. I jak dotąd ani razu nie była mokra od środka, w deszczu nie wiem, nie jeżdżę.

Odgrzeję koleta zanim nie wysytygł ;)

Szukałem velo nie raz w Internecie i niestety nic już nie znalazłem. Wygląda na to, że już jej nie produkują, a ostatki zniknęły ze sklepów.  Szukając wiatrówki myślałem o pakajaku lecz zdecydowałem się jednak na Pearl Izumi Elite Barrier - głównie z powodu mega promocji na początku tego roku oraz koloru (szukałem modelu hi-viz bo sporo muszę dojeżdżać miastem do pracy).  Ogólnie jestem zadowolony chociaż ciuch ma kilka wad jak zresztą każdy inny. Kurtka pierwszy deszcz o dziwo wybitnie wytrzymała lecz po koniecznym praniu (ciężko ją doprać z błota/plam od kałuży) puszcza nawet smark z nosa ;)  Ciekaw jestem jak sprawuję się nowy Pakajak II. Na stronce piszą, że lepiej oddycha.

A Ty w czym obecnie śmigasz jeśli mowa o wiatrówkach? Znów coś z pertexu? 

Pzdr!

Dziwne że Pearl wytrzymała jakikolwiek deszcz - zastanawia mnie czy to zasługa deszczu czy magii, bo w tej kurtce nie ma co zatrzymywać wody. 

Velo wygląda na już więcej nieprodukowaną, nie ma jej również na stronie Montane.

Czy znów to nie wiem. Jeżdżę w Velo damskiej rozmiar xl, kolor żółty, zamiennie z Pearl Izumi. 

Też się dziwiłem, że nie przepuszczała w trasie. Pewnie powłoka DWR dała radę. Jednak po pierwszym praniu po deszczowej przejażdżce z pracy (strasznie na niej widać plamy ulicznych kałuż) wszystko zeszło i teraz przemaka jak zwykła szmata, ale to nawet lepiej bo zależy mi na oddychalności. Na deszcz mam awaryjną kurtkę.  Dzięki za hint o modelu damskim. Jak leży jej krój?  Z tego co widzę to są wciąż dostępne modele dla Pań. Pytanie tylko jaki rozmiar by na mnie pasował :)  Peal Izumi Elite Barrier mam rozm. M i jest całkiem obszerny. Ciuchy Endury przeważnie mam też rozm. M.   176 cm wzrostu/ 100 klata i z 78 pas.  Pewnie L-XL by była ok damska, ale cholera wie :/ Help!

Peace!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...