popio Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Do rzeczy... mam złożonego ścieżkowca prócz kół i amortyzatora. amortyzator mogę kupić za 1500 , koła wyszły by mnie okolo 700pln co łącznie daje 2200. Nowy rower z dobrymi kolami i amortyzatorem ( co prawda o klase niżej niz ten co moge kupic osobno) kosztowalby mnie okolo 3100. Rzeczy ktore bym kupil osobno to amor suntour Auron 120 skoku QR15 i koła skladalbym (ktos) na obręczach Pacenti dl31 i to moge zraalizowac w kwocie 2200/2300(amor i koła) A caly rower jaki moge kupic posiada RS silver TK solo Air 120 QR15 i koła WTB ST i23 po za tym jest cały na Sramie X5 , naped 2/10 ,hample avida DB3 doradźcie mi co sądzicie o tym mezaliansie... Rożnica 900 pln ... warto czy lupiej kupic amor i koła?
fundil Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Popraw temat na zgodny z regulaminem.
fundil Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Po przeanalizowaniu skłaniał bym się w kierunku całego roweru.
rzezniol Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Rower to nie tylko amortyzator i koła ... Rower to przede wszystkim rama. Do jakiej ramy chcesz włożyć te elementy i jaki kompletny rower rozważasz ? Pozdro
gtb Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Pytanie podstawowe która rama jest bardziej odpowiednia pod ciebie - ta co masz czy z tego całego roweru. Recon Silver to żadna rewelacja , Auron będzie pracował lepiej. Na jakim osprzęcie masz tego ścieżkowca ? Sram X5 to taki odpowiednik shimanwskiego Deore.
popio Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 kompletny rower rozważam taki http://www.on-one.co.uk/i/q/CBOOPWX5/on-one-parkwood-sram-x5-mountain-bike rame mam taka http://www.on-one.co.uk/i/q/FROOPKV2/on-one-parkwood-frame u siebie mam 1x10 saint/zee hample korba deore 615. Kupilbym taki sam rower jak mam , ale nie wiem sam jak to zrobic stąd rozważam...
gtb Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Ale baza ta sam to jaki sens ma cały nowy ? Dokupiłbym koła i amor do tego co masz i śmigał , twój obecny osprzęt gorszy od X5 nie jest.
popio Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 ja wiem ze gorszy nie jest , ale sam amor i kola wyniosą mnie okolo 900 pln mniej niz callego roweru , stad rozwazania nad kupnem calego roweru i odsprzedazy pozniej reszty czesci tak se myslalem ....
modrzew Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Trzeba było kalkulować przed rozpoczęciem składania Obecnie rowerów nie składa się po to żeby było taniej, tylko po to żeby mieć coś 100% zgodne ze swoimi wymaganiami. Jak to ma być ta sama rama ale z gorszymi gratami i dodatkowo masz sprzedać że stratą to co masz, to gdzie tu sens? A jeszcze niech się okaże, że gotowca także zaczniesz za chwilę modyfikować Ja bym raczej dokończył projekt, chyba że to zbieranina przypadkowych okazji a nie coś rzeczywiście na miarę. Wyjdzie oczywiście drożej, bo inaczej być nie może, chyba że nagle nabrałeś przekonania, że te „gorsze” graty w zupełności wystarczą.
vdcmike Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Auron będzie sporo sztywniejy od RS silvera. Co do samej pracy to jednak zależy ale jak ważysz w granicach 75-85 to jest spora szansa, że tak będzie. Możesz też brać Aiona, będzie tańszy a to praktycznie to samo, szczególnie w ścieżkowcu.
popio Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 Trzeba było kalkulować przed rozpoczęciem składania rower mialem zlozony , tyle ze na sztywnym widle i nie na osi 15 , wiec ''zwykle'' kola sprzedalem. Jak to ma być ta sama rama ale z gorszymi gratami i dodatkowo masz sprzedać że stratą to co masz, to gdzie tu sens? A jeszcze niech się okaże, że gotowca także zaczniesz za chwilę modyfikować graty bym przełożył z tego bez kół i amora a całą grupe Sram X5 bym sprzedał.Sprzedałbym również inne rzeczy z mojego roweru. Auron będzie sporo sztywniejy od RS silvera. Co do samej pracy to jednak zależy ale jak ważysz w granicach 75-85 to jest spora szansa, że tak będzie. Możesz też brać Aiona, będzie tańszy a to praktycznie to samo, szczególnie w ścieżkowcu waże 100 . Aiona tez bralem pod uwagę. u Activi jest za 1350.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.