Skocz do zawartości

[rower]prośba w podjęciu decyzji-cały rower czy 3 elementy roweru...

popio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do rzeczy... mam złożonego ścieżkowca prócz kół i amortyzatora.

amortyzator mogę kupić za 1500 , koła wyszły by mnie okolo 700pln co łącznie daje 2200.

Nowy rower z dobrymi kolami i amortyzatorem ( co prawda o klase niżej niz ten co moge kupic osobno)

kosztowalby mnie okolo 3100.

Rzeczy ktore bym kupil osobno to amor suntour Auron 120 skoku QR15 i koła skladalbym (ktos) na obręczach Pacenti dl31 i to moge zraalizowac w kwocie 2200/2300(amor i koła)

A caly rower jaki moge kupic posiada RS silver TK solo Air 120 QR15 i koła WTB ST i23 po za tym jest cały na Sramie X5 , naped 2/10 ,hample avida DB3

doradźcie mi co sądzicie o tym mezaliansie...

Rożnica 900 pln ... warto czy lupiej kupic amor i koła?

Napisano

Pytanie podstawowe która rama jest bardziej odpowiednia pod ciebie - ta co masz czy z tego całego roweru. Recon Silver to żadna rewelacja , Auron będzie pracował lepiej. Na jakim osprzęcie masz tego ścieżkowca ? Sram X5 to taki odpowiednik shimanwskiego Deore.

Napisano

ja wiem ze gorszy nie jest , ale sam amor i kola wyniosą mnie okolo 900 pln mniej niz callego roweru , stad rozwazania nad kupnem calego roweru i odsprzedazy pozniej reszty czesci tak se myslalem ....

Napisano

Trzeba było kalkulować przed rozpoczęciem składania ;)

Obecnie rowerów nie składa się po to żeby było taniej, tylko po to żeby mieć coś 100% zgodne ze swoimi wymaganiami.

Jak to ma być ta sama rama ale z gorszymi gratami i dodatkowo masz sprzedać że stratą to co masz, to gdzie tu sens? A jeszcze niech się okaże, że gotowca także zaczniesz za chwilę modyfikować ;)

Ja bym raczej dokończył projekt, chyba że to zbieranina przypadkowych okazji a nie coś rzeczywiście na miarę. Wyjdzie oczywiście drożej, bo inaczej być nie może, chyba że nagle nabrałeś przekonania, że te „gorsze” graty w zupełności wystarczą.

Napisano

Auron będzie sporo sztywniejy od RS silvera. Co do samej pracy to jednak zależy ale jak ważysz w granicach 75-85 to jest spora szansa, że tak będzie. Możesz też brać Aiona, będzie tańszy a to praktycznie to samo, szczególnie w ścieżkowcu.

Napisano

Trzeba było kalkulować przed rozpoczęciem składania ;)

rower mialem zlozony , tyle ze na sztywnym widle i nie na osi 15 , wiec ''zwykle'' kola sprzedalem.

Jak to ma być ta sama rama ale z gorszymi gratami i dodatkowo masz sprzedać że stratą to co masz, to gdzie tu sens? A jeszcze niech się okaże, że gotowca także zaczniesz za chwilę modyfikować ;)

graty bym przełożył z tego bez kół i amora a całą grupe Sram X5 bym sprzedał.Sprzedałbym również inne rzeczy z mojego roweru.

Auron będzie sporo sztywniejy od RS silvera. Co do samej pracy to jednak zależy ale jak ważysz w granicach 75-85 to jest spora szansa, że tak będzie. Możesz też brać Aiona, będzie tańszy a to praktycznie to samo, szczególnie w ścieżkowcu

waże 100 . Aiona tez bralem pod uwagę. u Activi jest za 1350.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...