Skocz do zawartości

[trenażer] Elite Kura vs Turbo Muin Smart B+ czy coś innego w kwocie 2,4-2,8k PLN

Nepalczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, 

pogoda jest jak jest i pomaga podejmować decyzje, które się odłożyło rok temu. Szosę mam, przełaj jest, czas na trenażer. Budżet  2,5-2,8 tys złociszy. Zależy mi na tym, aby móc korzystać z wirtualnego oprogramowania treningowego Zwift itp. W oko wpadły mi dwa podane w tytule, Kura jest nowością, tak naprawdę to koło 17 X ma być dostępną, Tubo Muin już jest dawno. 
    Pytanie do Was, którego zakup bardziej się opłaca?  
   Są jakieś inne ciekawe alternatywy? 

Kura>http://www.elite-it.com/en/products/global/trainers/smart/kura    
 Turbo Muin Smart B+ > http://www.elite-it.com/en/products/global/trainers/smart/turbo-muin-smart-b  

I druga kwestia, czy do takiego zestawu lepiej kupić nową kasetę i łańcuch, co by nie zajeżdżać lepszego osprzętu obecnie założonego w rowerze, czy dać sobie spokój z takimi wydatkami? 

Nie jesteś prosem ale kupujesz trenażer za ponad 2,8k zł ?

Czekałem na ten komentarz.  :thumbsup: 
  Mam pewien plan w głowie ułożony, pewne kroki. Na tę chwilę, potrzebuję trenażer. Pomiar mocy może w przyszłym roku jak dozbieram. 
  Pogoda w okresie od paź do marca nie zachęca do jazdy na zewnątrz ( nie tylko temp ale też syf na drodze),a chciałbym dalej kręcić i przy okazji spróbować czegoś innego i przy okazji zobaczyć na jakim poziomie jestem i ile mi jeszcze brakuje. I jeszcze jedno,w okresie zimowym, z powodu braku ruchu w takim wydaniu jak w lecie przybierałem na wadze ciut i tego też bym chciał uniknąć.

W tym budzecie idziesz na pewien kompromis, albo direct drive albo klasyczny interaktywny. Nie wiem co jest lepsze, pewnie polaczenie obydwu.

Niedawno kupilem Elite Real Turbo Muin, ktory jest interaktywnym trenazerem, w przeciwienstwie do wymienionych powyzej.

Pisze o tym, bo kupilem go placac tylko ok 700zl wiecej od twojego gornego limitu. Jak masz mozliwosc naciagniecia budzetu....

Mozliwosc kontrolowania obciazenia trenazera przez aplikacje jest super i do tego krecac na direct drive.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...