bommmbel Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Założyłem nowe koła do crossa z obręczami Remerx Grandrock, napompowałem wieczorem i rano kapeć (tylne koło). Myślałem że przy zakładaniu uszkodziłem dętkę czy cuś, ale napompowanie nowej i kolejny kapeć z rana spowodował docieknięcie przyczyny – ostre krawędzie otworów pod nyple (świeżak jestem..). Wyczytałem że zaradzić mogą opaski na obręcz – jakie polecacie? Chyba że są jeszcze jakieś inne skuteczne metody. Dzięki za pomoc.
pawel2208 Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Nie ma co się dziwić jak nie miałeś opaski Na szybko możesz nawet izolacją owinąć 2x
Gość Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Opaski na obręcz to obowiązek. Nie ma znaczenia jakie kupisz, kosztują grosze.
Quell Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Szara taśma naprawcza,kosztuje grosze,i przyda się do wielu innych rzeczy
bommmbel Napisano 9 Października 2016 Autor Napisano 9 Października 2016 Z racji że szykują mi się większe zakupy, to kupię jedną opaskę schwalbe, a na drugim kole spróbuje właśnie z szarą taśmą. Dzięki
fala77 Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Nie wiem jak ostre są te zadziory na obręczy ale ja bym przed założeniem taśmy lub opaski delikatnie przeszliwował je drobnym papierem ściernym.Jeśli pozostaną a są pokaźne to i przez zabezpieczenie mogą się w końcu przebić.
bommmbel Napisano 9 Października 2016 Autor Napisano 9 Października 2016 Papier ścierny - to mi w pierwszej kolejności zaświtało, nim dowiedziałem się o opaskach. Jak przyjdzie to zobaczę jak jest gruba i wtedy podejmę decyzję, czy przeszlifować trochę.
fala77 Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Oczywiście mówimy tu o bardzo delikatnej ingerencji.Dosłownie 2-3 obroty palcem z papierem wokół dziurki.
bommmbel Napisano 9 Października 2016 Autor Napisano 9 Października 2016 Jasne Zapytam jeszcze o szerokość opasek schwalbe - https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kola-rowerowe/opaski-na-obrecz-rowerowa/p,opaska-na-obrecz-super-hp-28-cali-szerokosc-18mm-18-622-schwalbe,41771.html#75516733 Moja obręcz ma 19mm szerokości profilu wewnętrznego i żeby dobrać powyższą opaskę muszę wybierać między 18mm a 20mm - wybór powinien paść na..?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.