Skocz do zawartości

[obręcz] ostre krawędzie otworów pod nyple

bommmbel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Założyłem nowe koła do crossa z obręczami Remerx Grandrock, napompowałem wieczorem i rano kapeć (tylne koło). Myślałem że przy zakładaniu uszkodziłem dętkę czy cuś, ale napompowanie nowej i kolejny kapeć z rana spowodował docieknięcie przyczyny – ostre krawędzie otworów pod nyple (świeżak jestem..). Wyczytałem że zaradzić mogą opaski na obręcz – jakie polecacie? Chyba że są jeszcze jakieś inne skuteczne metody. Dzięki za pomoc.

Napisano

Opaski na obręcz to obowiązek. Nie ma znaczenia jakie kupisz, kosztują grosze.

Napisano

Z racji że szykują mi się większe zakupy, to kupię jedną opaskę schwalbe, a na drugim kole spróbuje właśnie z szarą taśmą. Dzięki :)

Napisano

Nie wiem jak ostre są te zadziory na obręczy ale ja bym przed założeniem taśmy lub opaski delikatnie przeszliwował je drobnym papierem ściernym.Jeśli pozostaną a są pokaźne to i przez zabezpieczenie mogą się w końcu przebić.

Napisano

Papier ścierny - to mi w pierwszej kolejności zaświtało, nim dowiedziałem się o opaskach. Jak przyjdzie to zobaczę jak jest gruba i wtedy podejmę decyzję, czy przeszlifować trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...