fragi Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Witam Zbliża się czas zimowy więc za dużo nie będzie do roboty, jako że jestem zainteresowany szosówką na sezon 2017 wpadł mi do głowy mały pomysł, może warto przez ten czas samemu coś złożyć od podstaw? Liczyłbym oczywiście na waszą pomoc w dobrze części i podzespołów. Szczerze mówiąc nigdy nie składałem roweru, ale jestem w stanie samemu go rozłożyć i złożyć na części pierwsze. Może wspólnie złożymy coś dla mnie. Chciałem kupić gotowy rower może nie jakiś pierwszej klasy bo budżet lekko ograniczony ale sądzę że za cenę kupionego gotowca dałbym radę złożyć coś troszkę lepszego. Co do budżetu, nie jest jasno określony - nie oznacza to że wydam tysiące na rower, po prostu ile będę mógł wydać na daną częśc wyjdzie w praniu i wtedy zacznie sie szukać. Może jakieś rady na sam początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Składanie roweru od podstaw wyjdzie drożej.Wiem,bo to przerabiałem.Plusem jest to,że składasz rower taki jaki chcesz plus satysfakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 I tu się nie zgodzę. Kiedyś myślałem podobnie ale życie to zweryfikowało. Jeśli mamy farta i trafimy na obniżki to da się rower złożyć taniej Natomiast przy cenach niepromocyjnych zawsze wyjdzie drożej. Satysfakcja jest bezcenna a za resztę zapłacisz kartą Master Card Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Wszystkiego po obniżonych cenach nie kupisz.Poza tym obniżone ceny podzespołów dla indywidualnego klienta i tak pewnie są wyższe niż dla producenta roweru. Kilkukrotne koszty przesyłek,bo w jednym zamówieniu pewnie nie da się kupić Patrząc na np Tribana 500 nie widzę szans na złożenie go taniej.Ale skoro piszesz że się udało to pewnie tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 To ile ten budżet wynosi? Bo przy obecnym kursie funta to tu jest mega opcja: https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXSLPRIV22/planet-x-pro-carbon-sram-rival-11-road-bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Tylko zeby nie patrzec bezkrytycznie na zdjecie coby potem nie bylo "Paaanie na zdjeciu kolka byly inne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 To ile ten budżet wynosi? Bo przy obecnym kursie funta to tu jest mega opcja: https://www.planetx.co.uk/i/q/CBPXSLPRIV22/planet-x-pro-carbon-sram-rival-11-road-bike To była może dobra opcja jak był za 700 funtów. Teraz raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Jeśli części mają być nowe, to na pewno wyjdzie drożej, ale czasem są używane części po niewielkim przebiegu w niezłym stanie i za dobrą cenę, wtedy dobierasz części jakie chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Rada na początek - określ sobie jednak budżet, dolicz do tego 200zł, bo wiadomo, jakaś rezerwa Da się złożyć fajny rower od podstaw, bo nie wszystko trzeba mieć nowe. Sam wolę składać niż kupować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.