Skocz do zawartości

[obręcz] jaka obręcz 29'' do 100zł

krychu123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

obecnie mam mach 1 neo disc czy ten rockrider będzie lepszy?

nie będzie :P może inni coś ci podpowiedzą, ale w tym budżecie został bym przy tym co masz :P, czyli fajna, mocna, sztywna obręcz którą już posiadasz :thumbsup:

Napisano

a jaką masz obecnie ? coś się z nią dzieje niedobrego że chcesz ją zmienić ? bo jak się kręci lekko i wszystko z nią w porzadku to przez zimę uzbieraj kasę i na wiosnę złożysz sobie jakieś fajne kółka bez żadnych półśrodków na maratony a obecne będziesz miał na treningi czy tam spróbujesz sprzedać, ale to moje zdanie :P

Napisano

Obecna jest już zjechana bieżnie są w złym stanie była już dwa razy w serwisie . Nie wiem czy opłaca mi się składanie nowych kół chyba lepiej jak zmienię tylko piastę i szprychy

Napisano

o kurcze to jakie ty przebiegi robisz :D albo faktycznie trafiłeś na jakiś bubel, bubel piastę albo serwis :P napisz do kolegi Daveo z forum, on na pewno ci dobrze poradzi i nawet złoży ;) do 200zł to pewnie jakieś Novatec-i są ale specem od piast nie jestem :P

Napisano
shimano acera rm 66

no faktycznie szczyt uszczelnień to to nie jest :D ta piasta to faktycznie lipa dobra do roweru po bułki w słoneczny dzień :P aż dziwne że do rowerów mtb coś takiego dają, a jak teraz już szwankuje to lepiej zmienić tu się z tobą w pełni zgodzę

Napisano

no to możesz spróbować z tymi airplanenami, zyskasz na obręczy około 80 g według katalogu a to już całkiem całkiem, szprychy jakieś cieniowane, od siebie polecam sapim race, sztywne i nie boję się że coś zaraz strzeli, a co do piasty to też przy okazji pewnie musisz zmienić tarczę hamulcową większość piast jest pod 6 śrub a ty chyba masz centerlocka, chyba że zdecydujesz się na shimano ale tu już patrz od SLX-a w górę, swoją xt wiele razy moczyłem całkowicie w błocie i kałużach i po 4 tysiącach kilometrów i serwisie raz w sezonie wciąż się kręci jak nowa, zero oznak zużycia

chyba że jeździsz na jakichś potężnych kapciach to raczej wtedy bym sobie te obręcze odpuścił, gdzieś tak do szerokości 2.1 będą ok

Napisano

do 100 zł ciężko znaleźć obręcz która będzie lekka, sztywna, wytrzymała, itd., tylko tego Rockridera znalazłem, ale za szeroki to on nie jest więc grube opony i niskie ciśnienie odpadają, a czy około 100g zrobi różnicę na jednym kole licząc nową obręcz i piastę, pewnie jakbyś zmieniał oba koła to tak, wybór należy do ciebie

Napisano

ja mam teraz Authory Krypton Pro które są słabsze i wytrzymują moje 130 kg od dwóch lat bez centr i innych niespodzianek, nawet po moim wypadku nic im się nie stało więc te dt to na pewno dobry wybór podejrzewam :D

Napisano

Ja mam Alexrims ZX24 teraz. I szukam drugiego kpl na opony bardziej na asfalt.

Tylko nie mam pojęcia czy zostawić te Alexy na jakieś semislicki czy złożyć nowe a Alexy zostawić na teren??

Wy bardziej obeznani :) jak te Alexy są dobre lub słabe??

Napisano

te Alexy też są dość mocne, mój brat takie ujeżdża 145 kilo żywej wagi xD a wcześniej ja je miałem w swoim poprzednim rowerze zero problemów przez 3 lata a teraz to już 5 będzie jak nic się z nimi nie dzieje, choć są używane tylko przy rekreacyjnej jeździe warto dodać :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...