Orson1 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Jestem w posiadaniu nowego roweru nie jest to żaden super pojazd. jednak posiada hamulce tarczowe tylne i przednie. Muszę przyznać że przód jest ostry tak że boje się nim hamować działa super. Natomiast tylny mimo regulacji jest taki se rower nie staje dęba a czasami nawet delikatnie jakby się ślizgała tarcza przy hamowaniu. Drodzy Państwo co możecie doradzić w kwestii regulacji tylnego hamulca czy może to jest jakieś badziewie które należało by natychmiast dla własnego bezpieczeństwa wymienić ? Hamulce (przód i tył): V-Luxe mechaniczne tarczowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 To niestety totalna budżetówka,albo ten typ tak ma,albo okładziny mogą być zatłuszczone ,ogólnie szału bym się nie spodziewał. Czy taki badziew ? I tak i nie,do normalnej rekreacyjnej jazdy wystarczy,do ostrzejszej raczej nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orson1 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Dzięki za odpowiedź co byś zaproponował żeby zmienić tylny hamulec na co? Nie chcę też nie wiadomo jakich pieniędzy pakować w ten hamulec ale jednak wolał bym żeby rower zatrzymywał się w "miejscu" gdy będę tego chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Odtłuszczałeś tarcze i klocki ? Tylko czy sensownym np. http://www.euro-chemia.pl/Galeria/Pielegnacja/1.php itp. Zawsze można wsadzić tanie br m395/bl m396 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orson1 Napisano 7 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Odtłuszczanie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orson1 Napisano 27 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Pomogło na chwilę wymiana konieczna na coś innego. Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.