Kill84 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Witam, czy ktoś z Was zamawiał już rowery z wyprzedaży na raddiscount.de ? Nie znam niemieckiego jak tam wygląda sprawa płatności? Która metoda wyjdzie najopłacalniej paypal/karta/inna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa1987 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Na oglądałeś się Szajbajka na YT? On w filmiku wszystko wyjaśnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Oglądałem, żadnych szczegółów tam nie podaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Bo nic tam nie ma poza wypełnieniem formularza i klikaniem next, next. Zakupy bez rejestracji jak w prostym sklepie internetowym. Reszta via mail Przelew SEPA wyjdzie najprawdopodobniej najtaniej. Paypal najdrożej. Na pytania via mail po angielsku odpowiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Przelew SEPA wyjdzie najprawdopodobniej najtaniej. I nie trzeba mieć konta walutowego ? Na przewalutowaniu nie ma dużej straty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa1987 Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Jak masz konto walutowe to możesz kupić sobie EUR np. na walutomaty i zapłacisz tyle EUR ile jest na FV. Jeśli nie masz konta walutowego to przewalutuje Ci kasę z PLN na EUR bo złodziejskim kursie i jeszcze zabierze 2% (tak u mnie jest) prowizji za przewalutowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Prowizja jest w złodziejskich bankach. W normalnych jest oplata za przelew SEPA ~5 zł i to wszystko. Ostatnio "złodziejski kurs" kosztował mnie jakieś 20 zł przy pawie 1200 Euro więc pomijalny przy takiej kwocie i zakupach raz na jakiś czas. Za samo obowiązkowe pudło na rower (ze złota chyba qr#$#) 20 eurasów więc nie ma co kruszyć kopii o piątaka. Nie wiem czy w raddiscount kupno pudła jest obowiązkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kill84 Napisano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Nie wiem czy w raddiscount kupno pudła jest obowiązkowe Nie jest obowiązkowe A jak to jest z gwarancją kupionego roweru z zagranicznego sklepu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 11 Października 2016 Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Identycznie jak w Polsce. Warunki gwarancji ustala producent. Ponosisz ewentualnie koszty odesłania sprzętu do sprzedawcy/producenta. Czasami wysyłasz za darmo na ich koszt np. Rose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.