Skocz do zawartości

[kontuzja] powod nieznany -> udo-kolano

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

A więc tak. Dzis na wf biegalismy sobie na 60. na rogrzewke bylo 1200m potem rozciaganie itp wiec dobrze - rozgrzewka była. WF przeminał ja zadowolony poszedlem do szatni i przed sala na nastepnej lekcji spiałem udo i poczułem taki jakby wewnetrzny bół nad kolanem ale mysle sobie spoko kiedys tak bylo w drugiej nodze i minęło.

A więc tak sobie nie przejmując sie tym poszedlem do domu i kilka godzin po tym wf znaczy o 11 wf ok 17-18 wykrycie lekko mi napuchła noga (trzeba sie przyjzec zeby zauwazyc) i patrząc od frontu na lewe kolano troche nad i po prawo-gora napuchło. No ale tak w chodzeniu nie przeszkadza, bolec nie boli tylko takie coś:

jak zginam noge na maksa czuje ze nie moge na maksa zgiąc nie wiem czemu - mam opór ale nie boli tak konkretnie tylko taki hm.. głuchy ból.

Mozna powiedziec ze czuje cos w stylu naciągania od okolic kolana az do polowy uda.

Do lekarza nie ide bo podejrzewam ze minie zaniedlugo. Mysle ze moglem naderwac sciegno/miesien i nie powinienem tego po prostu eksploatowac teraz jakos specjalnie.

jakies opinie ?

Pewnie nadwyrężenie/naciągnięcie mięśnia (biorąc pod uwagę, że sie nie przewróciłeś/uderzyłeś w kolano/udo). Tak jak mowiłes - oszczedzanie tej nogi powinno zalatwic sprawe (pewnie, że jakbys mial dostep do sprzetu z fizykoterapii to ten proces moglbys przyspieszyc).

Do lekarza nie ide bo podejrzewam ze minie zaniedlugo. Mysle ze moglem naderwac sciegno/miesien i nie powinienem tego po prostu eksploatowac teraz jakos specjalnie.

jakies opinie ?

To po co glowe zawracasz jak wiesz lepiej?

Myslisz ze tu ortopedzi diagnozujacy na odleglosc siedza?

Dzis rano ustapiła opuchlizna i noga w 99% sprawna wiec spoko.

To po co glowe zawracasz jak wiesz lepiej?

Myslisz ze tu ortopedzi diagnozujacy na odleglosc siedza?

Liczyłem na wypowiedź Quibo bo widze ze sie zna. Poza tym jezeli ktos mial identyczny przypadek bedzie od razu wiedzial ze to to i jesli była potrzeba zasiegniecia lekarza to by powiedzial i bym wiedzial :wink:

Widze, ze staje sie tutaj powoli troche niezdrowa sytuacja. Chcialem powiedziec, ze nie wierzcie w 100% zawsze w to co napisze, gdyż jak każdy mogę się mylić (szczególnie udzielajac porad przed internet bez wykonania oględzin i testów). Tak więc miejcie otwarty umysl na wszystkie propozycje i najwazniejsze to postarajcie sie sami sprawe przemyslec (chodz zdaje sobie sprawe, że bez wiedzy medycznej moze to być ciężkie). Nie traktujcie tez internetu jako srodka zastepujacego wizytę u specjalisty, a bardziej jako miejsce podsuwania pewnych pomyslow czego dotyczy kontuzja.

Ok to taki mala dygresja, nie koniecznie do tej sytuacji jaka jest w tym temacie ;)

Peace :)

Ps. spoko jo_jacek, że wszystko tak jak przypuszczaliśmy szybko wróciło do normy bez konkretnej interwencji ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...