Skocz do zawartości

[Stery] Większy kapsel

Quell

Rekomendowane odpowiedzi

W tym temacie  http://www.forumrowerowe.org/topic/207121-mostek-prawidlowy-montaz-mostka-specialized-regulowany-kat/?do=findComment&comment=1877201  chyba nikt nie ma pomysłu co odpowiedzieć,więc może z innej beczki.

Są większe kapsle dociskowe,żeby ten mostek specializeda był dociśnięty "po bożemu" ?

DYazUa7.jpg

To standardowy kapsel,czyli ok. 32mm,idealny byłby ok. 37mm.

Jak wyjaśniałem w poprzednim temacie,to mostek regulowany tuleją,idealnie mi podchodzi pod względem ergonomii i szkoda było by mi kombinować z innym,dlatego pytam.

Jeżeli komuś się chce,można zerknąć w fotki w poprzednim temacie  :icon_wink:

Edit.

W zestawie miałem tylko mostek i tuleję,teoretycznie w takim układzie wszystko się trzyma kupy,ale trochę mi przeszkadza.

Syntace i Giant robią/robili mostki pod 1 i 1/4" więc może i troche większy kapsel by się znalazł, np. taki

Ale... jeśli kąt reguluje się tulejkami, to mostek nie jest w osi z rurą sterową i w sumie logiczne że kapsel musi opierać się na tulei a nie na mostku.

Moja sugestia to dopasować podkładkę czy nawet grubego oringa żeby kapsel był na równi z górną krawędzią mostka. Druga opcja to po prostu zmienić mostek na normalny.

To zdjęcie dobrze obrazuje czemu zwykły większy kapsel nie wystarczy:

yk195GV.jpg?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...