Quell Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 W tym temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/207121-mostek-prawidlowy-montaz-mostka-specialized-regulowany-kat/?do=findComment&comment=1877201 chyba nikt nie ma pomysłu co odpowiedzieć,więc może z innej beczki. Są większe kapsle dociskowe,żeby ten mostek specializeda był dociśnięty "po bożemu" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Możesz zmierzyć dokładnie jaki masz w tej chwili,oraz o ile jest za mały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Do mostka powinien być top cap (do zestawu) jeżeli go nie masz, to albo taki znajdziesz,albo potrzebujesz top cap od sterów na rure 1,5" którą mają przeważnie cannondale (one są większe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 To standardowy kapsel,czyli ok. 32mm,idealny byłby ok. 37mm. Jak wyjaśniałem w poprzednim temacie,to mostek regulowany tuleją,idealnie mi podchodzi pod względem ergonomii i szkoda było by mi kombinować z innym,dlatego pytam. Jeżeli komuś się chce,można zerknąć w fotki w poprzednim temacie Edit. W zestawie miałem tylko mostek i tuleję,teoretycznie w takim układzie wszystko się trzyma kupy,ale trochę mi przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Syntace i Giant robią/robili mostki pod 1 i 1/4" więc może i troche większy kapsel by się znalazł, np. taki Ale... jeśli kąt reguluje się tulejkami, to mostek nie jest w osi z rurą sterową i w sumie logiczne że kapsel musi opierać się na tulei a nie na mostku. Moja sugestia to dopasować podkładkę czy nawet grubego oringa żeby kapsel był na równi z górną krawędzią mostka. Druga opcja to po prostu zmienić mostek na normalny. To zdjęcie dobrze obrazuje czemu zwykły większy kapsel nie wystarczy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Sęk w tym,że mam jeszcze dwa "normalne mostki" ale ergonomicznie pasuje mi właśnie te dziwadło (długość,wznios). Koen,wiem o czy mówisz,ale przy tym kącie jaki mam,właśnie powinien opierać się prawidłowo,w najgorszym razie dam jakąś podkładkę,albo zostawię jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.