michalr75 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Witajcie,Przeglądam od jakiegoś czasu watki poświęcone wyborom rowerów i jakoś nie widzę żeby ktoś polecał rowery marki Kona. Sam do niedawna jeździłem na modelu Fire Mountain, rama 20", koła 26 i na to co potrzebowałem to był to świetny rower rekreacyjny. Wadą był niestety osprzęt, przód i tył Acera, mało precyzyjna, ze skłonnościami do rozregulowywania średnio raz na kwartał. Na plus waga i geometria ramy, dzięki której zapomniałem co to ból karku. Niestety rower został skradziony a ja przymierzam się do kolejnej Kony, tym razem do modelu Blast 2017, w lekkiej modyfikacji, tak żeby cały osprzęt był w klasie Deore.Co sądzicie o tym wyborze? Przywiązałem się do marki, na poprzednim jeździło mi się świetnie dlatego znów wybór padł na Konę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Nikt nic o Konie? Mam już Blasta od tygodnia, zrobiłem prawie 200km w terenie i po mieście, rower fantastyczny. Od wersji sklepowej mój różni się osprzętem, życzyłem sobie w całości Deore 3x10 i był to strzał w dziesiątkę. Pod górkę rower idzie jak czołg, trochę traci na prostej w mieście przez w sumie niewielki blat z przodu no ale to ścieżkowiec w teren a nie rower miejski. Reasumując, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wysłane za pomocą mTalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.