arenik Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Witajcie. Poszukuje jakiegoś lepszego amortyzatora zamiast mojego suntour nex. Rower jest trekingowy więc: skok 63mm bo chyba więcej być nie może koła: 28" hamulce v-brake ster klasyczny wiec: rura 1 i 1/8" gwintowana Chciałbym żeby było to coś lepszego niż ten uginacz nex Pozdrawiam
vdcmike Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Powietrzny NCX ew. NRX ale to już poważne pieniądze kosztuje, ew. chyba jeszcze droższy Praragon. Wszystko poniżej działa w praktyce analogicznie do posiadanego NEXa.
chudzinki Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Powietrzny NCX ew. NRX ale to już poważne pieniądze kosztuje, ew. chyba jeszcze droższy Praragon. Wszystko poniżej działa w praktyce analogicznie do posiadanego NEXa NVX działa o wiele lepiej niż NEX, ale nie mówię, że jest dobry - żeby nie było . @arenik, napisz do @Activia - na pewno coś Ci zaproponuje.
ACTIVIA Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Witajcie. Poszukuje jakiegoś lepszego amortyzatora zamiast mojego suntour nex. Rower jest trekingowy więc: skok 63mm bo chyba więcej być nie może koła: 28" hamulce v-brake ster klasyczny wiec: rura 1 i 1/8" gwintowana Chciałbym żeby było to coś lepszego niż ten uginacz nex Pozdrawiam Na pewno masz sterówkę 1/1/8" gwintowaną??
arenik Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 Nie jestem pewien bo nie rozkręcałem nigdy sterów i amortyzatora, żeby pomierzyć sterówkę i być na 100% pewnym. Ale według specyfikacji mojego roweru - Kross trans alp mam stery klasyczne NECO H128 a ich rozmiar to właśnie 1.1./8". @Activia. Czy dało by się coś ciekawego dla mnie dobrać ? Dodam, że nie musi to być nowy amortyzator. Chodzi mi tylko, żeby dobrze amortyzował nierówności asfaltów i ścieżek rowerowych. Mam uszkodzony kręgosłup i każde nierówności mocno na sobie odczuwam ...
ACTIVIA Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 To masz sterowka ahead bez gwintu. Polecam ci NRX-a S-RLR.
gtb Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 To masz sterowka ahead bez gwintu. @@ACTIVIA, Trans Alp ma mostek wpuszczany tak więc sterówka jest z gwintem , stery Neco H128 są właśnie pod gwint http://www.necoparts.com/en/product/Semi-Integrated-Threaded-Headsets/H128+%28H128N%29.html
arenik Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 Nie znam się jeszcze za dobrzec ale na 100 procent nie mam aheda Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Klark Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Ja w podobnym przypadku założyłem Raidona 80mm. Tylko musisz zobaczyć czy są wersje z pivotami.
vdcmike Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 W trekingu zwykle są mostki wpuszczane właśnie że względu na możliwość wysokiego usytuowania kierownicy.
ACTIVIA Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Dobrych amorkow MTB z piwotami już nie ma. Trekingowe także powoli odchodzą już od piwotow. Co do gwintowanej rury sterowej to bez problemu w każdym nowym amorku ze sterowka ahead mogę uciąć na wymiar i przegwintowac ponieważ nie dostaniesz dobrego amorka trekingowego że sterowka fabrycznie gwintowana
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.