Skocz do zawartości

[Amortyzator przedni] Do trekingowego

arenik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Poszukuje jakiegoś lepszego amortyzatora zamiast mojego suntour nex. Rower jest trekingowy więc:

skok 63mm bo chyba więcej być nie może

koła: 28"

hamulce v-brake

ster klasyczny wiec: rura 1 i 1/8" gwintowana

Chciałbym żeby było to coś lepszego niż ten uginacz nex

Pozdrawiam

Napisano

Powietrzny NCX ew. NRX ale to już poważne pieniądze kosztuje, ew. chyba jeszcze droższy Praragon. Wszystko poniżej działa w praktyce analogicznie do posiadanego NEXa.

Napisano

Powietrzny NCX ew. NRX ale to już poważne pieniądze kosztuje, ew. chyba jeszcze droższy Praragon. Wszystko poniżej działa w praktyce analogicznie do posiadanego NEXa

NVX działa o wiele lepiej niż NEX, ale nie mówię, że jest dobry - żeby nie było  :icon_lol: .

@arenik, napisz do @Activia - na pewno coś Ci zaproponuje.

Napisano

Witajcie. Poszukuje jakiegoś lepszego amortyzatora zamiast mojego suntour nex. Rower jest trekingowy więc:

skok 63mm bo chyba więcej być nie może

koła: 28"

hamulce v-brake

ster klasyczny wiec: rura 1 i 1/8" gwintowana

Chciałbym żeby było to coś lepszego niż ten uginacz nex

Pozdrawiam

Na pewno masz sterówkę 1/1/8" gwintowaną??

Napisano

Nie jestem pewien bo nie rozkręcałem nigdy sterów i amortyzatora, żeby pomierzyć sterówkę i być na 100% pewnym. Ale według specyfikacji mojego roweru - Kross trans alp mam stery klasyczne NECO H128 a ich rozmiar to właśnie 1.1./8".

@Activia. Czy dało by się coś ciekawego dla mnie dobrać ? Dodam, że nie musi to być nowy amortyzator. Chodzi mi tylko, żeby dobrze amortyzował nierówności asfaltów i ścieżek rowerowych. Mam uszkodzony kręgosłup i każde nierówności mocno na sobie odczuwam ...

Napisano

Dobrych amorkow MTB z piwotami już nie ma. Trekingowe także powoli odchodzą już od piwotow. Co do gwintowanej rury sterowej to bez problemu w każdym nowym amorku ze sterowka ahead mogę uciąć na wymiar i przegwintowac ponieważ nie dostaniesz dobrego amorka trekingowego że sterowka fabrycznie gwintowana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...