Troglodyta Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Witam Sugerując się opiniami zrezygnowałem z zakupu hamulców Xt a kupiłem hamulce SLX M675, konkretnie z tego sklepu: https://www.evanscycles.com/shimano-slx-m675-hydraulic-disc-brakes-i-spec-2-b-compatible-EV191869 teraz chciałbym kupić manetki- i tu wybór padł na Xt oczywiście . Moje pytanie czy manetki XT M7980 I-spec B będą pasowały do tych oto hamulców czy da się to razem zmontować ? Pytanie drugie jaka jest różnica między I-spec A , a I-spec B ? Pozdrawiam Luke P.S. Jeśli nie będą pasować te z I-spec B to jakie powinienem kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Hamulce M675 są pod I-Spec B i takie manetki będą z nimi współgrać (po zastosowaniu odpowiedniej tulejki można do klamek I-Spec B zamontować manetki I-Spec A ) I-Spec A i B różni się systemem montażu , najłatwiej poznać to po manetkach ( A jest z "wąsem") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 ale jestes pewny ze wszystkie klamki były pod B bo np zee jest trochę pod A i można się zdziwić po zakupie manetek z B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 (edytowane) Przy SLX BL-M675 jest pod "B" , pod "A" były BL-M666. W przypadku ZEE wersja "A" to BL-M640 a "B" to BL-M640-B , podobnie jak w XT : BL-M785 i BL-M785-B (dopisek "B" świadczy o I-Spec B ). Edytowane 4 Października 2016 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrisnow Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 To nie do konca jest tak. Masz racje Ze klamki zee byly zarowno a I b. Tyle ze do klamek a mozna zamocowac manetki zarowno a jak i b. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Na opakowaniu od Hamulców masz napisane, z którym Ispec współprqcuje klamka. Z tego co mi wiadomo Ispec B można zamontować do klamki z IspecA tylko musisz posiadać nakrętkę/tulejkę z kwadratowym łbem. Manetki IspecA nie zamontujesz do klamki IspecB bo przeszkadza ten "wąs"... ale można spróbować go usunąć a komplet niezbędnych śrubek do montażu można dostać osobno. Z tym że takie "rzeźbienie" nie bardzo się kalkuluje (komplet śrubek ok 30 zł). pszemoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 (edytowane) @ , masz rację , wcześniej odwrotnie napisałem - powinno być : do klamki z "A" założysz "A" i "B" , a klamka "B" przyjmie tylko "B" (na rysunku wszystko widać). Edytowane 4 Października 2016 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrisnow Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Na opakowaniu od Hamulców masz napisane, z którym Ispec współprqcuje klamka. Z tego co mi wiadomo Ispec B można zamontować do klamki z IspecA tylko musisz posiadać nakrętkę/tulejkę z kwadratowym łbem. Manetki IspecA nie zamontujesz do klamki IspecB bo przeszkadza ten "wąs"... ale można spróbować go usunąć a komplet niezbędnych śrubek do montażu można dostać osobno. Z tym że takie "rzeźbienie" nie bardzo się kalkuluje (komplet śrubek ok 30 zł). pszemoo Hehe , przerabialem temat osobiscie...dzieki Przemo za srubki Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemoo Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Hehe , przerabialem temat osobiscie...dzieki Przemo za srubki Sent from my iPhone using Tapatalk Czyli jednak da się to poskładać "do kupy" i NA PEWNO manetki B można zainstalować w klamkach A kwestia zdobycia tulejek pszemoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Dla przykładu M615 nie mają oznaczenie mocowania manetki, a są pod B.M785 mam teraz i jest oznaczenie B po 785 na manetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Tak się tylko upewniam: jeśli hamulce mają opcję I-Spec a manetka którą już posiadam jest na obejmę to nie ma problemu i można takie hample założyć, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Mozna... Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi