Zglanowany Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Szukałem informacji w necie, ale poległem. Szukam trenażera (budżet maksymalny to +\- 800 pln. Trenażer ma obsługiwać ma obsługiwać oponę 700x32, ale to nie jest problem. Problemem jest waga użytkownika razem z rowerem. W moim przypadku to będzie na granicy 120 kg. Szukałem informacji na różnych stronach, ale nie udało mi się znaleźć informacji na temat wytrzymałości sprzętu. Gdzieś mi tylko mignęła informacja, ze elite novo force 5 powinien dać radę. Ktoś ma może dostęp do specyfikacji technicznych trenażerów? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przemcio Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Ooooo to ja tez się dołączam do pytania?? U mnie trenażer potrzebny do użytku z dwoma rowerami 29-er. Jeden waga kpl jeździec plus rower) tylko 75kg ale drugi kpl to juz bedzie ze 135-140kg Udźwignie któryś trenażer taki ciężar??? Drugie pytanie przy okazji to jak rozwiązać przekładanie rowerów. Każdy musi mieć oponę/koło trenażerowe czy na zwykłych oponach tez idzie jeździć?? Mogło by być wspólne koło ale bym musiał kasety za każdym razem przekładać bo u mnie jest cienka deorka 10-tka a u żony gruba altuska 9tka i mamy chyba różną grubość łańcuchów. Myśleliśmy jeszcze o rolkach zamiast normalnego trenażera. Czy na rolkach tez trzeba zmieniać opony na trenazerowe?? Wtedy to bardziej kłopotliwe bo i przod i tył konieczny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.