Dartszczur2310 Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Witam mam piastę Dartmoor Revolt singlespeed 32h z seryjnego roweru dartmoor quinnie 2015 można coś zrobić żeby piasta głośniej cykała? Nie uszkadzając jej
Tatanka Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Nanieś na zapadki minimum smaru.Ale to może skrócić żywotność piasty
detonator Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Smaru bym nie dawał wcale, a jedynie dobrze wyczyścił zapadki i dał kropelkę oliwki do łańcucha. Tam nie powinno być smaru stałego.
Tatanka Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Pisząc minimum miałem na myśli naprawdę minimalną ilość.Może też być olej do łańcucha.No i jest opcja wymiany sprężyny na mocniejszą
detonator Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Kiedyś dałem takie minimum i o ile latem nie zauważyłem problemów ( nie było "cykania), to zimą zapadki były zaklejone
Dartszczur2310 Napisano 3 Października 2016 Autor Napisano 3 Października 2016 Tatanka dał byś link do takiej sprężyny?
Tatanka Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Chyba nie ma takich gotowych. Rozkręcasz piastę , wyjmujesz oryginalną a w jej miejsce dajesz kółko od kluczy .(jest ''twardsze'' od oryginalnej) Musisz dobrać odpowiedni rozmiar
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.