gnomon69 Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Witam poszukuje mostka jak najniższego obecnie mam 40 mm i widelec w połowie mostka. Teoria głosi ze powinien być osadzony co najmniej w 3/4 mostka. Z czym się rozglądać by nie dostać fest po kieszeni. Pozdrawiam.
vdcmike Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Jeśli to jakiś zacny widelec to może warto wymienić w nim rurę srerową?
gnomon69 Napisano 3 Października 2016 Autor Napisano 3 Października 2016 To 66 z 2012 r. Widziałem też jakieś przedłuzki rur sterowych. Na wymianę rury sterowej nie mam tyle funduszy. Najmniejszy mostek znalazłem 36mm. Co za tym idzie 2 cm będzie w nim sterowka a 16 mm nie. Włożył bym twardsza śrubę od góry w gwiazdkę i było by dobrze raczej. Jeżdżę raczej w Enduro, fr
vdcmike Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Przy jeździe enduro/fr zdziwienie kiedy kiera odlezie od reszty roweru będzie podwójne. Wymiana rury na stalową nie jest wcale taka kosztowna - napisz do Piotra aka Activia.
Grizzli Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Z tego co piszesz wynika, ze rura sterowa wystaje tylko 2cm ponad stery. Mało.... moze faktycznie pokusic sie o nową rurę sterową i nie jeźdxic z duszą na ramieniu. Nie sa to znowu jakieś kosmiczne koszty. Moźna jeszcze pokombinować z niźszymi miskami sterów i mostkiem Bop Slopride (o ile gdzies go znajdziesz). Przedluzanie sterowki to ju raczej rzeba.
gnomon69 Napisano 4 Października 2016 Autor Napisano 4 Października 2016 Znalazłem dartmoor funky wysokość 3 cm z czego teraz będzie 2 cm w mostku sterowki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.