TomHagen Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Witajcie! Pokonał mnie dziś malutki kolec akacji - gul do samej ziemi, bluzgi itp... Zacząłem myśleć o mleczku... Z MTB wiadomo a czy ktoś z Was jeździ na cieńkich oponkach z mleczkiem? Cieńkich w sensie 33-35mm (croosowe, gravelowe itp). Jak myślicie czy sprawdzi się bezdętkowy zestaw przy takich oponkach i wyższych ciśnieniach niż "flaki mtb"?:-) Jeśli tak to jakieś sugestie co do mleczka i taśmy? Z góry dzięki. TH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Jest ogromny problem z wskoczeniem takiej opony na rant. Mi się z oponą 35 mm i obręczą 19 mm nie udało i się poddałem. Na wiosnę spróbuję z oponami 42-45 mm, bo i tak obecne są dla mnie zbyt wąskie i myślałem właśnie o Conti Speed Race, ale tutaj już pewnie problemu nie będzie. Wydaje mi się, że jak już wskoczy to z ciśnieniem przy drutowanej oponie nie będzie problemu - najwyżej trzeba będzie częściej pompować. Natomiast zwijana może wyskoczyć z obręczy. Ja próbowałem zwykłym kompresorem, ale może butla azotu lub kompresor wysokociśnieniowy by coś pomogły. Może gaz i podpalić tak jak robi się naciąg w samochodowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Conti Cyclocross Speed zamlecza się bez problemu. Próbowałem na HS Archetype i Mavicach Crossridach. Niestety.......na obu potrafi się zsunąć z obręczy,najczęściej podczas hamowania na zjeżdzie.Przykra sprawa,jest bałagan straszny wtedy. Odpuściłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2016 No nie brzmi to obiecująco...:-/ To może dętka z mleczkiem czy cosik?:-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Uszczelniacza nie lej do dętki, bo w dętce jest talk i się porobią "farfocle" latające po całej dętce bez sensu. Są antyprzebiciowe dętki np.: Michelin Protek Max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2016 No myślałem o takiej właśnie, ew. OKO... Tylko jak ze skutecznością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.