oinoluap Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Hej, W końcu ca całego mnie ogarnęło rowerowe szaleństwo ;-) Dlatego przymierzam się do zakupu pierwszej szosy. Moje kryteria: - w okolicach 5000zł (nie jest to sztywna granica) - aluminium (ciągle karbon budzi we mnie jakiś lęk no i jest droższy) - osprzęt: 105 lub wyżej - bardziej "wyścigowa/sportowa" geometria niż "komfortowa" - no i wygląd musi mi przypasować, ale to wiadomo osobiste odczucia : ) Generalnie moim faworytem był Cannondale CAAD12 na 105 (2016). Tyle, że był za drogi, a jak staniał to praktycznie od razu zniknął ze sklepów. Na drugim miejscu była Merida Scultura 500 - cena poniżej 5000 i świetny wygląd (+ Ultegra), ale obecnie też nie udało mi się jej znaleźć nigdzie dostępnej, tylko pojedyncze egzemplarze w "nietypowych" rozmiarach. Co polecicie? I czy teraz jest dobry moment na zakup? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Tu pytałeś? http://www.rowerzysta.pl/rowery-szosowe/rower-szosowy-merida-scultura-500-2016-s.html A jaki rozmiar? Nowe? Z Polski? Może Focus Cayo AL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oinoluap Napisano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Pytałem, model niedostępny. Nowy, nie musi być z Polski (jeśli bez problemu wysyłają do Polski). Hmm, jeśli chodzi o rozmiar to tutaj kolejne pytanie, jak go poprawnie oszacować? ;-) Jeśli chodzi o meridę to na podstawie wzrostu (176 cm) wg. jednych rozpisek wychodzi rozmiar 55-57 a według innych poniżej 54. A jakie są ogólne opinie dot. rowerów z Decathlonu? Taki np. B'Twin Ultra 720 AF wygląda ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Zmierz długość nogi od wewnątrz. Raczej bliżej 54 niż więcej Skoro miała być 12 to czemu nie nowość o identycznej geometrii? https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=184057;menu=1000,173,157;mid=0;pgc=0;page=4;orderby=2 Bez tarcz 100 Euro tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Rama poziomo powinna mieć gdzieś 535-550 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.