RBTS Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Przecięcie kordu to nie pierdoła. Opony powinny być wycofane z eksploatacji i nie podlegać dalszej odsprzedaży.
gomez Napisano 4 Października 2016 Autor Napisano 4 Października 2016 A tu ludzie polegają podlepić dobrą łatką itd. Przednia ewidentnie jest przecięta ale tak delikatnie natomiast tylna moim zdaniem może być do eksploatacji.
RBTS Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Podklejenie łatką jest pewnym rozwiązaniem, jednak w wysokociśnieniowej, szosowej oponie zbyt ryzykownym.
mess Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 No ryzyko podobne do tego, że od 1cm powierzchownego rozcięcia skóry wykrwawisz się na śmierć :>
zibra Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Mam Grandsport Race, kupione z całym rowerem jako używane, ale przebieg był raczej niewielki. Rozmiar 25C. Osobiscie zrobione 1000km po bardzo roznej nawierzchni i opony jak na razie niezniszczalne.
RBTS Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 No ryzyko podobne do tego, że od 1cm powierzchownego rozcięcia skóry wykrwawisz się na śmierć :> Chodzi o coś innego niż powolne krwawienie. Kord obok przecięcia może ulec rozerwaniu co skutkować będzie gwałtownym rozszczelnieniem opony. Gdy to nastąpi w szczególnie niekorzystnej chwili, skutki mogą okazać się nawet tragiczne...
gomez Napisano 7 Października 2016 Autor Napisano 7 Października 2016 Widzę że zdania na ten temat są podzielone. Opony odsprzedałem. Tylna myślę ze śmiało można użytkować a co do przedniej ryzyk fizyk. Prawda jest taka ze na takim pęknięciu zrobiłem około 50 km bez wiedzy ze powstało a prędkość zjazdowa czasami bywała w granicy 60 km/h. Przecięcie bylo tylko od strony zewnętrznej od środka nawet kreseczki nie było widać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.