Rafal_TREK6000 Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Cześć! Jestem zmuszony wymienić w tylnym kole zacisk piasty (Shimano Alivio), ale nie udało mi się nigdzie identycznego znaleźć. Czy mogę wymienić go bez obaw na XT, którego oś jest tej samej średnicy, ale innej długości (kilka mm różnicy)? Czy ta długość osi zacisku piasty ma jakieś znaczenie? Przepraszam, jeśli pytanie jest głupie, ale jestem totalnym amatorem.
piciu256 Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Raczej znaczenia nie ma, ponieważ nakrędka jest regulowana oczywiście o ile nie chcesz zamontować zacisku mtb do roweru szosowego.
gtb Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Możesz montować , ta różnica długość osi zacisku nie ma znaczenia - zniwelujesz ją dokręcając nakrętką.
Rafal_TREK6000 Napisano 2 Października 2016 Autor Napisano 2 Października 2016 Raczej znaczenia nie ma, ponieważ nakrędka jest regulowana Tak też myślałem, ale wolałem się upewnić. Wielkie dzięki za odpowiedź!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.