kapec07 Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Przyszła pora na zmianę napędu, bo stary już w stanie bylejakim. Od nowości był założony SRAM. Kaseta 1050, łańcuch 1051, korba s1000. Korbę zmieniłem na shimano, jakąś nie za drogą, bo łożyska suportu srama padły po dwóch tys km. Makabra. Teraz muszę zmienić kasetę i łańcuchy. 1051 miałem 3, jeżdżone na zmianę. Wszystkie trzy zerwałem. Kupiłem connexa, ten jak na moje jest mocniejszy, wytrzymał więcej zdecydowanie i mam wrażenie, że biegi zmieniały się jakoś lepiej. Tydzień temu też zerwałem, poza tym jest już wyciągnięty. No i pytania. Kasety srama drogie. A ja z kolei nie jestem walczącym o każdy gram, nie jestem gadżeciarzem. Czy jak zmienię na np shimano deore to będzie jakaś duża różnica na niekorzyść? Przy łańcuchach connexa jednak zostanę, bo widzę, że są solidne. No chyba, że podpowiecie jakie jeszcze inne, ale nie zabijające cenowo, dają radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.