SilverHaze Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Hej, Pisze do Was w celu poradzenia się poniewaz musze wymienić amortyzator i chciałem wstawic amorek SR Suntour NRX 28 pod V-brake poniewaz ma bardzo fajna wage ok 1670 g, oraz całkiem przystępną cenę i ma to czego oczekuje. Natomiast tak czytam po forach i ludzie polecają kupić coś lepszego jak Marzocchi bądz Manitou. Jeżeli chodzi o Rock Shox to odpada poniewaz model pod moje koła wazy juz ok. 1870 g. A waga ma dla mnie bardzo duże znaczenie. Teraz mam jakiegoś Zooma co wazy 2,5 kg:) Czy jest sens ażebym kupował cos lepszego i drozszego np jakiegos Marzocchi za ok 1400 zł czy lepiej kupić sobie tego SR Suntoura za 1100 i tez bedzie dobrze? Jeżdze głównie po lesie(wymagającym lesie) oraz miasto, do tego pola, łąki i takie tam. Na początku rozważałem jeszcze Sr Suntour Swing Shock bo jest bardzo leki ale jednak nie ta jakosc i nie tak duza amortyzacja do lasu, poza tym na sprężynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Najpierw się zorientuj o jakim typie rowerów była mowa w tych opiniach Ani Marzocchi (zresztą jako firma już nieistniejący) ani Manitou nie produkują widelców do crossów. Nie wspominając już o tym, że szukasz z piwotami pod v-brake. Jedynie Suntour ma szerszą ofertę tego typu widelców, w tym modele które można nazwać pełnoprawnymi amortyzatorami. Jak chcesz coś lekkiego to bierz sztywny widelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 2 Października 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Ani Marzocchi (zresztą jako firma już nieistniejący) tu Cię zdziwię - w 2017 Fox zaprezentuje nową kolekcję Marcoka na 2018; co do reszty to się zgadzam - tylko Suntour ma w swojej ofercie widelec do rowerów trekingowych. Pisz do użytkownika Activia - powinien pomóc z wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Zdaje sie, że Marzocchi TXC 2012 jeszcze można kupić. Kiedyś taki miałem. Bardzo fajnie pracował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Do trekingu/crossa amory robi jeszcze rock shox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.