Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] SR Suntour vs Marzocchi vs Manitou-rower crossowy 28 cala

SilverHaze

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Pisze do Was w celu poradzenia się poniewaz musze wymienić amortyzator i chciałem wstawic amorek SR Suntour NRX 28 pod V-brake poniewaz ma bardzo fajna wage ok 1670 g, oraz całkiem przystępną cenę i ma to czego oczekuje.

Natomiast tak czytam po forach i ludzie polecają kupić coś lepszego jak Marzocchi bądz Manitou. Jeżeli chodzi o Rock Shox to odpada poniewaz model pod moje koła wazy juz ok. 1870 g.

A waga ma dla mnie bardzo duże znaczenie. Teraz mam jakiegoś Zooma co wazy 2,5 kg:)

Czy jest sens ażebym kupował cos lepszego i drozszego np jakiegos Marzocchi za ok 1400 zł czy lepiej kupić sobie tego SR Suntoura za 1100 i tez bedzie dobrze?

Jeżdze głównie po lesie(wymagającym lesie) oraz miasto, do tego pola, łąki i takie tam.

Na początku rozważałem jeszcze Sr Suntour Swing Shock bo jest bardzo leki ale jednak nie ta jakosc i nie tak duza amortyzacja do lasu, poza tym na sprężynie.

Najpierw się zorientuj o jakim typie rowerów była mowa w tych opiniach ;) Ani Marzocchi (zresztą jako firma już nieistniejący) ani Manitou nie produkują widelców do crossów. Nie wspominając już o tym, że szukasz z piwotami pod v-brake. Jedynie Suntour ma szerszą ofertę tego typu widelców, w tym modele które można nazwać pełnoprawnymi amortyzatorami. Jak chcesz coś lekkiego to bierz sztywny widelec.

• Mod Team

Ani Marzocchi (zresztą jako firma już nieistniejący)

tu Cię zdziwię - w 2017 Fox zaprezentuje nową kolekcję Marcoka na 2018;

co do reszty to się zgadzam - tylko Suntour ma w swojej ofercie widelec do rowerów trekingowych. Pisz do użytkownika Activia - powinien pomóc z wyborem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...