lab_oj Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Cześć, jak w temacie poszukuje pulsometru do kwoty maks 150 zł. Chciałbym zeby był w miarę dobrej jakości i w miarę dokładny. Licznika raczej w tej kwocie nie znajdę... Dlatego zastanawiam sie nad pulsometrem w formie zegarka a konkretnie nad Sigma pc-9. Możecie cos fajnego jeszcE polecić?
pszemoo Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 A myślałeś nad rozwiązaniem pulsometr ant+/bluetooth a jako czytnika używać smartfona? Co do samego pulsometru Sigmy, to różne opinie czytałem w internecie jak byłem ma etapie szukania pulsometru (większość negatywnych dotyczyła gubienia sygnału i zakłóceń). Jest to jeden z podstawowych modeli i rewelacji bym się nie spodziewał. pszemoo
lab_oj Napisano 2 Października 2016 Autor Napisano 2 Października 2016 No tez trochę poszperałam na temat sigmy i tez wyczytałem ze czasami gubią sygnał...zastanawiam sie tez może nad jakimś używanym garminem czy polarem. Warto zainwestować w taka używek?
zelazoniekleka Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Cześć W rodzinie mam biegacza używa Polara (zegarek +pulsometr) chwali sobie. Ja poszedłem w stronę Iwatcha, ale czekam na telefon (w przyszłym tygodniu dopiero, będę miał). Swoją drogą znacie kogoś kto korzysta/ł z takiego "zestawu" działa to?
diarem Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Apple Watch to gadżet a nie narzędzie do trenowania z tego co się orientuje to nie mierzy on pulsu przez cały czas tylko co jakieś 10min wiec trenowanie jakichkolwiek interwałów nie wyjdzie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pszemoo Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 No tez trochę poszperałam na temat sigmy i tez wyczytałem ze czasami gubią sygnał...zastanawiam sie tez może nad jakimś używanym garminem czy polarem. Warto zainwestować w taka używek?Nie wiem jak w tych urządzeniach kwestia wymiany baterii oraz możliwości wymiany pasa na klatkę. Jeżeli wymiana baterii wygląda tak jak w zwykłym zegarku to szedłbym w kierunku kupna używki. Tyle tylko, że w założonym budżecie będzie ciężko się zmieścić biorąc pod uwagę również używany sprzęt. https://www.olx.pl/oferta/geonaute-ant-kodowany-pas-CID767-IDhIDLp.html Do tego dokup jakąś starą Xperie mini za kilkadziesiąt złotych i mieszcząc się w budżecie masz pulsometr, który jak będziesz miał kasę będzie można sparować z zegarkiem Garmina (obsługują ant+). pszemoo
zelazoniekleka Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 pple Watch to gadżet a nie narzędzie do trenowania z tego co się orientuje to nie mierzy on pulsu przez cały czas tylko co jakieś 10min wiec trenowanie jakichkolwiek interwałów nie wyjdzie Sprawdzę i dam znać w przyszłym tygodniu Dzięki
lab_oj Napisano 2 Października 2016 Autor Napisano 2 Października 2016 Znalazłem cos takiego https://www.olx.pl/i2/oferta/timex-health-touch-zegarek-pulsometr-dotykowy-CID87-ID9VgLR.html. Możecie mi cos o tym pulsometrem powiedziec?? Mało opinii w necie
pszemoo Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Według mnie pulsometr bez paska na klatkę piersiową to zły pomysł. Pomiary tętna na nadgastku są obarczone dużym błędem. pszemoo
Lukasz89 Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Cześć, jak w temacie poszukuje pulsometru do kwoty maks 150 zł. Chciałbym zeby był w miarę dobrej jakości i w miarę dokładny. Licznika raczej w tej kwocie nie znajdę... Dlatego zastanawiam sie nad pulsometrem w formie zegarka a konkretnie nad Sigma pc-9. Możecie cos fajnego jeszcE polecić? Jeżeli chcesz, żeby był dokładny musi mieć pasek. Z własnego doświadczenia moge polecić kupiony do biegania http://www.decathlon.pl/zegarek-cardio-onrhythm-50-id_8301692.html Nie ma nic oprócz pomiaru pulsu, zegarka i stopera, ale jest w miare dokładny. Porównywałem z pulsometrami do 100zł z allegro kupionymi przez znajomych i wg mnie lepiej mieć dokładny, odświeżany pomiar niż kilka bajerów więcej.
pszemoo Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Jeszze jedna ważna kwestia. Szukaj pulsometru który ma kodowany sygnał. Jeżeli będzie nie kodowany to zarówno "Twoje dane" wyświetlą się u innych osób w pobliżu jak i Tobie mogą pokazuwać się "głupoty" ( np. trening na siłowni gdzie dużo osób korzysta z takich urządzeń). pszemoo
Mwawe Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 zastanawiam sie tez może nad jakimś używanym garminem czy polarem. Warto zainwestować w taka używek? Jak najbardziej. Jeśli interesuje cię praca na tętnie to tylko i wyłącznie POLAR, jeśli zależy ci na GPS to tylko i wyłącznie GARMIN.Sam ma dwie używki POLAR'a (RCX5 oraz CS500+), trzecią sprzedałem bo była mi zbędna i pracują bez najmniejszych problemów.
maniek56 Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Również polecam POLARA ,od kilku lat używam RS 100 nigdy nie zawiódł (bateria w zegarku jeszcze orginalna).
goTomek Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Jak najbardziej. Jeśli interesuje cię praca na tętnie to tylko i wyłącznie POLAR, jeśli zależy ci na GPS to tylko i wyłącznie GARMIN. A jeśli jedno i drugie? Znaczy i tętno i dobry GPS, to co?
pszemoo Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 No to Garmin tylko pytanie czy uda zmieścić się w założonym budżecie Tapatalk...pszemoo
Mwawe Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 A jeśli jedno i drugie? Znaczy i tętno i dobry GPS, to co? NIe ma takiego. Albo albo. Chociaż nowe Polary M450 i V650 mają wbudowane GPS'y, ale przekraczają zakładany budżet.| Ja osobiście mam POLARY i w telefonie STRAVA do GPS i działa genialnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.