arwo Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Witam. Mam pytanie jak przewozicie swoje rowery, które maja karbonowa ramę? Pzdr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
vdcmike Napisano 1 Października 2016 Napisano 1 Października 2016 Za widelec ew. w ProRide 598 z dodatkową opaską do węgla.
lewocz Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Hmm...aż tak trzeba się ceregielić? Ja swojego normalnie woziłem, w jakimś niższym modelu Thula.
arwo Napisano 2 Października 2016 Autor Napisano 2 Października 2016 Jeśli chodzi o bagażnik na widelec jaki możecie polecić? lewocz jakoś specjalnie zabezpieczałeś ramę używając bagażnika?
lewocz Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 A po co ? W uchwytach jest z reguły coś w rodzaju gumy na łapie, która chwyta za ramę.
vdcmike Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Ja mam w lekkim aluminiowym crossie wgnitkę w ramie po łapie ProRide 591. Podejrzewam, że dałbym radę zgnieść ramę węglową tą łapą kręcąc tylko pokrętasem od jej zaciskania. Nie bez powodu w nowym ProRide Thule dał ogranicznik siły dokręcania oraz w opcji opaskę lepiej rozkładającą siły do ramy węglowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.