Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam pomogliście by mi wybrać pomiędzy B8Rio a B8? Dużo się ścigam trenuje codzienie, noge mam już troche wyrobioną. Mam okazje kupic jednego z nich po naprawde fajnej cenie. Z góry dzięki

Wysłane z mojego Xperia Z1 Compact przy użyciu Tapatalka

Napisano

do modelu b8 kolega podał specyfikacje z 2015 roku .b8 2016 dużo lepiej się prezentuje .

Ta wydawała mi się aktualna, więc jeśli masz inną, wrzuć proszę link. Chętnie się jej przyjrzę.

Na dniach pojawiła się również specyfikacja modelu B8 na 2017 rok, która wygląda świetnie. To chyba byłby mój wybór :-)

Napisano

Wysokość 170cm Długość wewnętrzna nogi ok.77cm
Na większym niż S to na pewno nie pojeździsz. Ja bym się raczej zastanawiał czy ta eska na kołach 29 nie będzie za duża bo Kross ma jakieś takie wyrośnięte ramy.
Napisano

Co nie zmienia faktu że przy takim wzroście porządna przymiarka obowiązkowa. Nie ma co się jarać osprzętem jak rama będzie za duża, tym bardziej że w przypadku Krossa nie ma już z czego skracać jeśli chodzi o mostek... A tak z ciekawości, to wiesz może jaki ma przekrok ta rama w esce?

Napisano

A pomógł by ktoś w doborze ramy jestem na 99% że S ale chce mieć pewność.

Link do geometrii: http://www.kross.pl/pl/node/25240

Wysokość 170cm

Długość wewnętrzna nogi ok.77cm

Nie tak dawno też stałem przed wyborem rozmiaru ramy.

Mamy podobne wymiary (172/82).

Stwierdziłem że dla mnie 29er byłby za duży.

Wybrałem 27,5 z ramą 17" (M). Kross ma 17" (S) będzie pasować ale przed kupnem lepiej sprawdzić.

Przymierzałeś się już do tego rozmiaru?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...