Marcin86Poznan Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Skoro ciężko dostać sam rower to co w przypadku naprawy/wymiany gwarancyjnej? Jest szansa skorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ja 183cm i 84cm nogi. Ciekawe że najwiekszy rozmiar to 18". Może to jest inaczej mierzone niż inni producenci? Moja testówka miała na maksa przesunięte siodełko do przodu i musiałem przesuwać do przodu i było idealnie, ależ mi ten rower podszedł! Zrobiłem 1500m w pionie na trasach enduro więc uznaję rower że pasuje ;-) A co do wymiany gwarancyjnej - to już problem producenta. Jeśli w ciągu ustawowego czasu nie naprawi/wymieni, to oddaje pieniądze.. Zresztą jeśli mam poprzedni model Trek Stache 8 i on by pękł, to nowej ramy w zupelnie innej filozofii (29er 3") bym nie chciał i nie wyobrażam sobie że nie oddaje pieniędzy jeśli nie ma możliwości wymiany na dokładnie taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nognog Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 W sumie to można narzekać i narzekać, ale w tych cenach to większość argumentów traci na znaczeniu (może oprócz braku dostępności ). Pomimo tego, że ceny potwierdzili to i tak mi to śmierdzi straszliwie. Np. Mustang 1 na pełnym Deore i Raidon-ie vs. Rambler 3 na Xcm i Acera/Alivio w prawie tej samej cenie. Rambler 4 na XCR i Acera/deore/alivio za 400zł więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WonszRzeczny Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 (edytowane) ceny jak na osprzęt wpakowany w te ramy są bezkonkurencyjne, a jak przyjdzie co do czego to będzie pewnie "pana rozmiar się wyprzedał rok temu jak nam przykro" , zresztą na stronie jak i w katalogu jest taki burdel że głowa mała, opisy co innego, na zdjęciach też zupełnie inne rowery w zależności od malowania Edytowane 8 Października 2016 przez WonszRzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 sobie tak mowcie, ja skupiłbym się na szukaniu solidnego sprzedawcy (ktory sprowadzi rower pod zamowienie) jesli bylbym zainteresowany zakupem, a nie chrzanieniem głupot o niedostepnosci zakladanej z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Dwa nie małe salony Rometa w Krk to nie są solidni sprzedawcy?? Do tej pory z dostępnością była lipa więc trzeba być wielkim optymistom by zakładać inny scenariusz na przyszły sezon. No i jak sprowadzi skoro nie wyprodukowali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Bo te rowery są na kartki Pytajcie w swoich zakładach pracy o talony. Tylko dobrze pracujcie, bo jak zakład nie wyrobi normy to talon będzie unieważniony. Edytowane 9 Października 2016 przez c1ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 A co do wymiany gwarancyjnej - to już problem producenta. Jeśli w ciągu ustawowego czasu nie naprawi/wymieni, to oddaje pieniądze No z tego co wiem, to nie jest to problem producenta a sprzedawcy, to raz.. A dwa, to ustawowo ten drugi ma 2 tygodnie na rozpatrzenie gwarancji, czas na wymianę nie jest określony - chyba, że coś się zmieniło ostatnimi czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeVeS Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 A żeby było zabawniej, Romet na swoim profilu na fb wrzucił zapowiedź nowego modelu Boresa na sezon .... 2018 , na napędzie 1x11, może chcą by te "kartki" na rowery były sprzedawane na ponad rok wcześniej niż dostępność roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) A popatrzcie na foto mustanga 3 w biało/czarnym kolorze - slx m7000 i nie reba Edytowane 9 Października 2016 przez radziuGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WonszRzeczny Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) zmień kolor i będziesz mieć model z rebą który był w tym sezonie niby dostępny za jakieś 2 patyki więcej xD, wniosek z tego taki że sami nie wiedzą co będą sprzedawać Edytowane 9 Października 2016 przez WonszRzeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 heh, a z huraganem 4 to nawet decathlon nie może konkurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Bez kitu, znajdę jutro 30 min i podjadę do tego ich przyzakładowego sklepiku i obczaje co tam stoi. Stawiam dolary przeciw orzechom że nawet tamtejsi sprzedawcy nie widzieli jeszcze kolekcji 2017 na oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 moje zamówienie poszło, data realizacji 30.1.2017. Ciekawe czy wyrobią się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 jaki rower zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Tool 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 o proszę to przygotuj się na tłumy ludzi pod swoimi drzwiami i pielgrzymki do Ciebie w celu ujrzenia na własne oczy tego legendarnego rometowskiego fula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 (edytowane) A w jakim rozmiarze? bo ciekaw jestem odczuc:P Przyszła mi jeszcze jedna myśl do głowy może ceny na stronie sa takie a nie inne bo Romet chce zagrac jak Canyon i sprzedawac te rowery bez posrednikow? Moze bedzie tak ze tylko na zamowienie da sie cos poskladac? Edytowane 13 Października 2016 przez maciej83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek91 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Fajnie się prezentują rowery z rocznika 2017, szczególnie City, które teraz można często zobaczyć na ścieżkach rowerowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 a ja myślę, że trzeba się przygotować na dopłatę, bo nagle okaże się, że ktoś nie zauważył, że te ceny na stronie od pół roku są złe Poprzednia kolekcja Rometa była po prostu droga, chińska rama z katalogu + trochę szpeju zakupionego zapewne po super atrakcyjnej cenie a finalnie rowery kosztowały tyle co renomowani producenci. W tym roku kolejna skrajność ciekawy jestem jak to się rozwinie hehe. Rozmawiałem ze sprzedawcą Rometa w K-cach, mówił mi, że nie wierzy w ten cennik, on jako dystrubutor nie otrzymał jeszcze cennika na 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 szkoda bo jakbym sie przymieżył do Klucza 2 to móglbym go wziac w tej kasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 o proszę to przygotuj się na tłumy ludzi pod swoimi drzwiami i pielgrzymki do Ciebie w celu ujrzenia na własne oczy tego legendarnego rometowskiego fula W Srebrnej Górze są cztery takie romety więc to żadna legenda. Mamba ma już drugiego, Motyka również na takim jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Mamba ma już drugiego kto? haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 mamba on a bike blogerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 13 Października 2016 Udostępnij Napisano 13 Października 2016 (edytowane) Podobno jeszcze pani z obuwniczego w Zakopanem też ma nowego Rometa. Niestety nie znam imienia. Natomiast Motykę kojarzę, w końcu świeży MP. Edytowane 13 Października 2016 przez erzurum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi