c1ach Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Już jest na stronie: http://www.romet.pl/Katalog_rowerow,4.html Nie ma podanych geometrii ram i pewnie nie będzie, tak jak w zeszłym roku. Ciężko zrozumieć takie podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 WOW "MUSTANG 29 3" W wersji czarno-czerwonej robi wrażenie na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Wyglądać może i wygląda ale nigdy nie zrozumiem po co gięta w górę górna rura. Zwiększa to i tak wysoki w 29erach przekrok. Jeśli już to powinna być gięta w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 wrażenie to jak na razie robią cenny tych rowerów Wspomniany wcześniej mustang 3, na rebie z osią 15mm, sztywnych osiach i praktycznie kompletnym slx łącznie z hamulcami, za 4700zł. Cenny bardzo dobre ale w sklepie jeszcze nie są podane więc nie zdziwię się jak wzrosną. Dzisiaj będę na targach expo w Kielcach to oblukam na żywo i może podrzucę jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Cena Romet 2 Tool to 9000zl. Aktualnie 11-14 zaleznie od wyprzedazy. No no. Szkoda ze jednak nie ma Fatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeVeS Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Te ceny dość ciekawe ich jedyny gravel BOREAS, ta sama konfiguracja na Tiagrze, model na 2016 rok = 5199zł, model na 2017 = 3799zł, skąd taka obniżka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Pytanie jak z faktyczną dostępnością. W tym roku dostanie Toola czy Jiga graniczyło z cudem. Tak jakb6 nie Romet nie wierzył do końca, że to się będzie sprzedawać i nie zaopatrzył się odpowiednio. Tak BTW mam katalog 2016 w wersji papierowej i tam są podane geometrie. Edytowane 1 Października 2016 przez modrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Faktycznie, geo jest też w katalogu 2017, tylko trzeba go pobrać jako pdf. Zwracam im honor, ale na stronie by się przydało wrzucić... Ceny to chyba ktoś obsługujący stronę wprowadził netto Oby to nie była prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Ceny rzeczywiście pozytywnie zaskakują i jeśli takie by pozostały to Romet stałby się praktycznie bezkonkurencyjny w nadchodzącym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Te ceny dość ciekawe ich jedyny gravel BOREAS, ta sama konfiguracja na Tiagrze, model na 2016 rok = 5199zł, model na 2017 = 3799zł, skąd taka obniżka ? możne doszli do wniosku , że na ilości tez zarobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 to musi być błąd ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 fajnie GDYby nie . na tego boreasa bym się skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patafian Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Romet Mustang 2 2017 3700 wyjściowo o 500 taniej niż 2016 po obniżkach Edytowane 1 Października 2016 przez patafian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 to jest błąd, większość cen jest dużo mniejsza niz 2016 wyprzedaze. Szosa karbonowa na Ultegrze i calkiem dobrych kolach za 8k ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patafian Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Właśnie wróciłem z Bike Expo w Kielcach. Oczywiście Romet miał tam swoje stanowisko i to całkiem spore ale modeli TOOL i KEY niestety nie było wystawionych. Obawiam się że z ich dostępnością będzie lipa tak jak to miało miejsce z kolekcją 2016. Co do cen to również się zawiodłem ponieważ nie były podane, ale obstawiam że te na ich stronie to cenny netto. Na dodatek mustang 3 który na stronie www widnieje w specyfikacji z RS reba złożony był z reconem. Jakby tego było mało to tylnej sztywnej 12mm osi też nie miał tylko zwykły QR. Więc może nie być tak ciekawie jak zapowiadało się na początku. Kilka fotek; https://goo.gl/photos/uHYpExzqaeqnL2XZ9 Edytowane 1 Października 2016 przez NajaraNy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Wszystko to może być jakiś prototyp/składanie na targi. Ladne ramy, monsuna bym przytulił, tak samo mustanga, ale mimo wszystko nazwa daje u mnie -50% do chęci zakupu tej ramy. Nie wiem czemu,ale jakoś ,,Romet'' do mnie nie przemawia. Ale jak to bywa,zapewne same ramy nie będą dostępne. Więc pozostaje Peak , tak jak większości osób składających 29er'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) jak się ma wystawiać na targach prototypy/dziwactwa albo wcale nie wystawiać najciekawszych modeli to lepiej sobie całkowicie odpuścić takie pokazy. Moim zdaniem Romet dał konkretnie dupy nie przygotowując na wystawę przynajmniej po JEDNYM JEDYNYM egzemplarzu nowego rocznika. Chyba myśleli że nikt się nie zorientuje... Inne marki jakoś dały radę pokazać nowości Chociaż zaplecze przytargali dosyć spore ze sobą Edytowane 1 Października 2016 przez NajaraNy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) Znowu-zaplecze spore ? A może to tylko Taka reklama ? Wkońcu rzuca się w oczy bardziej niż inne firmy,to dlaczego by nie zrobić tego więcej... Jest więcej przemyślanych reklam niż myślimy. Aczkolwiek, kontaktowałem się z pewnym sklepem, i nawet nasz rodzimy accent miał problemy na magazynie przez kielce. Ze towarów do sklepów nie wysłali przez ponad tydzien bo expo i nie mają czasu Ale oni przynajmniej na stoisku maja najnowsze modele Edytowane 1 Października 2016 przez llancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 (edytowane) możliwe że chodziło o reklamę w to nie wnikałem, ale Romet maił naprawdę duże stoisko tylko że większość wypełniały tanie tandetne i miejskie rowery no i kilka e-bikeów Mam wrażenie że ta firma bardziej celuje w rowery tanie, mało profesjonalne tak jak np. Kands czy northec licząc na dużą sprzedaż po niskiej cenie. Edytowane 1 Października 2016 przez NajaraNy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 A czego się spodziewałeś po tej marce ? Właśnie dlatego romet mi się źle kojarzy. Taki kross... Odcina się od takich wyrobów dając im marke Le'Grand Przez co krossami są jakieś wyższe modele. Romet niestety nawet jak da niską cene,ładny wyglad i dobry osprzęt,nadal będzie kojarzony z budżetowymi,słabymi i tanimi rowerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milo Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 I taki Romet dostał medal za nowatorski sposób aranżacji stoiska. A stoisko takie same od co najmniej trzech lat, tylko flagę i te sztuczne kamienie przesuwaja raz w lewo, raz w prawo. Do tego jeszcze te atrapy nowości, jak ktoś wspomniał wczesniej. Ciekawe na czym polega haczyk jeśli chodzi o ceny, bo nie sądze, żeby Rometowi dostawcy części sprzedawali swoje produkty połowę taniej niż konkurencji. Huragan 4 vs. Vento 3.0 wtf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 mnie najbardziej razi słabe wykonanie ram. Za przykład mogę podać wewnętrzne prowadzenie kabli w monsunie. Po prosto dziurka w ramie w która wchodzi pancerz luźno, żadnego uszczelnienia. Po pierwsze będzie się to trzaskać masakrycznie na wertepach, po drugie po roku użytkowania wewnątrz ramy będzie z 0,5 kg piachu i syfu... Takimi właśnie szczegółami różnią się rowery renomowanych marek od tanich. Niby szczegóły ale wyraźnie problematyczne. Nawet osprzęt wyższej grupy nie zastąpi porządnej ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Ciekawe na czym polega haczyk jeśli chodzi o ceny pewnie o to , że juz drugą stronę wątku klepiemy. później podadzą właściwe ceny i kolejne kilka wątków narzekań a każdy sobie w link kliknie bo bedzie ciekaw o czym mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Jesteś pewny że to jest tylko otwór , czy może jednak to jest gniazdo na pancerz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi