EdiFelson Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Witam. Potrzebuję numeru zestawu/"kit'u" do przerobienia dampera fox float ctd (rocznik 2013) id: CC7S, z obsługi manualnej na wersję "remote". Manetka jest już w posiadaniu, ale niestety zestaw o który powyżej pytam, jest totalnie niedostępny, jedynie gdzieś w necie można trafić na zdjęcia takiego "uchwytu linki z rolką". Na stronie foxa ( http://www.ridefox.com/help.php?m=bike&id=93 ) po ID, jest manual jak przerobić/poskręcać taki zestaw, ale numeru części/zestawu brak...(?) Dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Pisz do Fox-a. My z kapelusza numerów katalogowych nie wyczarujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdiFelson Napisano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Tomku...nic nie wniosłeś do sprawy. Liczyłem, że jakiś pasjonat "złota rączka" się trafi....i rozkminia temat......czyli grzebie i ogarnia te tematy. Póki co dzwoniłem do "Gregorio" (oficjalny przedstawiciel fox/poland), i rozmowa zaszła do nikąd... Pan poprosił o model/ID produktu po czym stwierdził, że jednak muszę napisać maila z zapytaniem, i wyjaśnił jak 5 latkowi, że to w ogóle skomplikowana operacja....to co chcę zrobić czyli "zremotować" damper. Czyli wnioskuję że chcieli by żebym wysłał damper, a oni mi go zremotują za bagatela 0,8 czy 1k.......(wrrrr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Nie odbieraj mojego posta złośliwie, ale nie napisałeś, że kontaktowałeś się z Foxem. Ponadto musiałbyś mieć niezłe szczęście by trafić tu na forum kogoś, kto przebrnął przez tą samą operację w tym samym damperze i zna te numery. Niestety dokumentacje na stronie Fox-a, są kiepskie i znalezienie tam numerów kat. graniczy z cudem. Jeśli polski dealer nie będzie Ci pomagał to pisz do Stanów. Jeśli operacja jest nieopłacalna kosztowo to nie zostaje nic jak jakaś samoróbka jak na tym filmiku https://m.youtube.com/watch?v=6_tCZM_zc9I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Żeby zamontować manetkę musisz zmienić cały eyelet (808-17-124-KIT) cena ok 600-800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdiFelson Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Kowal1986, dnia 04 Paź 2016 - 7:35 PM, napisał: Nie odbieraj mojego posta złośliwie, ale nie napisałeś, że kontaktowałeś się z Foxem. Ponadto musiałbyś mieć niezłe szczęście by trafić tu na forum kogoś, kto przebrnął przez tą samą operację w tym samym damperze i zna te numery. Niestety dokumentacje na stronie Fox-a, są kiepskie i znalezienie tam numerów kat. graniczy z cudem. Jeśli polski dealer nie będzie Ci pomagał to pisz do Stanów. Jeśli operacja jest nieopłacalna kosztowo to nie zostaje nic jak jakaś samoróbka jak na tym filmiku https://m.youtube.com/watch?v=6_tCZM_zc9I Polski dealer „chce pomóc” ok.900-1000zl i może się by udało to zrobić, ale raczej nie będę reflektował. No ewentualnie cena katalogowa takiego dampera u dealera PL to jedyne 2550zl :-o :-( Natomiast FOX USA totalnie mnie olał i nie odpisał w ogóle (od 3tygodni). Napisano 06 październik 2016 - 23:50 Żeby zamontować manetkę musisz zmienić cały eyelet (808-17-124-KIT) cena ok 600-800zł I to jest dołująca :-( , ale bardzo satysfakcjonująca odpowiedź. Zapytam tu o jeszcze jeden aspekt, być może dla większości oczywisty: „Eye to eye” – to długość montażowa,(w moim przypadku 200mm), natomiast co oznacza i jak bardzo istotny jest drugi wymiar? Bo mój damper to „200x51”, a znalazłem zamiennik (inny model) o wymiarze 200x57, czy on będzie pasował? Dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Drugi parametr to skok tłoka. Mnożysz przez przełożenie ramy i dostajesz realny skok zawieszenia. Jeśli założysz damper o zbyt dużym skoku - elementy zawieszenia mogą o siebie uderzyć i będzie smutno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Damper o skoku 57mm można stosunkowo niskim kosztem przerobić na 51mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdiFelson Napisano 26 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2016 hmmm....dużo "rzęźbienia i sztukowania" (?) Masz na myśli jakąś normalną przeróbkę, dokupienie części czy coś? Bo jeżeli będzie to sztukowanie, a nie konkretna przeróbka to już lepiej zesztukować mój, czyli dorobić/przerobić uchwyt linki ( ) pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 26 Października 2016 Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Trzeba dotoczyć tulejkę dystansową i zamontować Pokaż ten damper który znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdiFelson Napisano 27 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2016 http://tiny.pl/gcmfk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 27 Października 2016 Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Taki damper można bez problemu przerobić na 200x51mm. Nie ma na puszce oznaczenia jaki to Tune, ja bym się zapytał o to sprzedawcę przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdiFelson Napisano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2016 Potrzebuję 2 wymiarów, jeśli byłby ktoś mi w stanie zmierzyć suwmiarką (przy damperze foxa CTD w wersji remote): -średnicę krążka, i średnicę krążka we frezie.... Mam na myśli niebieski krążek do którego mocowana jest linka. Z góry dzięki. Pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdiFelson Napisano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi