grzegorz1988wroc Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Mam problem z butem Sidi Dragon 4. Prawy wygodny jakby był szyty na miarę a w lewym czuje punktowy ucisk w okolicy bloka. Na początku jest ok, ale po kilku godzinach jazdy stopa boli jakbym miał kamyk w bucie. Oczywiście spece w sklepie stwierdziły, że to nie możliwe żebym coś czuł bo podeszwa z carbonu. Jaka może być przyczyna? Źle zamontowany blok? Wadliwy but? Czy moja lewa stopa nie lubi/pasuje do buta Sidi? Wysłane z Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 29 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Źle zamontowany blok? Wadliwy but? Też sądzę, że to nie jest możliwe. Nawet przy dużo mniej sztywnych podeszwach. Wkładkę oglądałeś? Śruba mocująca blok nie jest za długa? Po wyjęciu wkładki but w środku gładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2016 W bucie i na wkładce wygląda wszystko ok. Wysłane z Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 29 Września 2016 Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Poluzuj klamrę i rzep w bucie bo możliwe że ściskasz za mocno tą stopę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 1 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Poluzowanie pomogło, ale po 50 km w Sudetach czułem spory, punktowy ból w stopie. Wysłane z Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Spróbuj pokombinować z ustawieniem bloków i siłą zapięcia klamr i rzepu. Ja miałem podobnie w różnych rodzajach butów i luźne jednak są bardziej dla mnie wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Nie wiem czy ustawienie bloków jest w stanie to zmienić. Po 100km wygląda to tak, że wkładka z prawego buta ma odciśnięte ziarenka piasku na całym śródstopiu a lewy but główmie w miejscu ucisku Wysłane z Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Spróbuj z dodatkową wkładką taką do zwykłych butów.. Jeżeli but nie zrobi się za ciasny. Wkładka włożona pod oryginalną da dodatkową izolacje od podeszwy. Może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Nie jest to odczucie pieczenia srodstopia? Nie wiem jakie doklanie wkladki sa w Dragonach ale zakladam, ze cos pokroju tych z Wire. Czyli kawalek tekturki, ktory nie daje wystarczajacego wsparia luku stopy. Grono osob posiadajacych te buty wymienia wkladki na cos sensownego. Wybor jest duzy, w zaleznosci od potrzeb. Jak masz dosc dopasowane buty, to szukaj wkladek z mala objetoscia. Ja mam superfeet carbon, rowniez osoby, ktorym je polecalem, chwala je sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 4 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Nie jest to uczucie pieczenia, raczej jakbyś chodził z kamykiem w bucie, punktowy ból w miejscu w którym wkładka jest wygnieciona. Wkladka "comfort", taka zółta od góry. Nigdy nie miałem takiego problemu, problem dotyczy tylko lewego buta, prawy jak ulał. Zastanawia mnie przyczyna tego stanu. Czy but nie jest źle wykonany? Wysłane z Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awol Napisano 9 Października 2016 Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Mam problem z butem Sidi Dragon 4. Prawy wygodny jakby był szyty na miarę a w lewym czuje punktowy ucisk w okolicy bloka. Na początku jest ok, ale po kilku godzinach jazdy stopa boli jakbym miał kamyk w bucie. Oczywiście spece w sklepie stwierdziły, że to nie możliwe żebym coś czuł bo podeszwa z carbonu. Jaka może być przyczyna? Źle zamontowany blok? Wadliwy but? Czy moja lewa stopa nie lubi/pasuje do buta Sidi? Miałem podobnie z Sidi Five. Pomogła wymiana pedałów na nowe. Stare były już trochę wytarte i nie przylegały idealnie do buta. Wcześniej kombinowałem z innymi wkładkami (m. in. Sidi Comfort Fit), ale nic to nie dawało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Pedały nowe wiec to nie to. Wysłane z Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 7 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Wkładki Sidi Memory oraz skarpety Endura Babaa Merino rozwiązały problem. Wysłane z Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.