hanus Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Witam, w sieci znalazłem kolejny rower który mnie nieco zaciekawił... Model jak w temacie. Fabrycznie rower był wyposażony w prostą kierownicę, jednak ktoś postanowił wrzucić baranka i teraz pytanie, czy da się na takim czymś wygodnie jeździć? Da radę trochę po szutrach pojeździć lekkim terenie? Link do galerii: https://goo.gl/photos/wp1PMnKmpdQQNN2a6 Opis: Witam. Na sprzedaż używany rower marki CUBE model SL ROAD. Rower w dobrym stanie, posiada normalne ślady użytkowania (ryski, ślady przy korbie od łańcucha gdy spadł). Na początku sezonu wymienione zostały: suport, kompletne tylne koło (Corratec), kaseta, łańcuch, zębatka mała korby, pedały, opony - bardzo mocne antyprzebiciowe Panaracer. Posiada 10 biegów z tłu i 2 z przodu. Przerzutki to Shimano 105, klamko-manetki Campagnolo Xenon. Nigdzie nie ma luzów, wszystko kręci się lekko, dużo elementów eksploatacyjnych nie dawno było zmienianych na nowe, ewentualnie może wymagać drobnej regulacji. Rower świetnie się spisywał jako typowy rower szosowy, lecz dzięki możliwości założenia bardziej agresywnych i szerszych opon jest bardzo uniwersalny - śmiało można podróżować po szutrach czy delikatnym terenie gdzie zwykła szosówka miała by problemy. Wysokość ramy (od środka suportu do końca rury pionowej) 53cm, długość poziomej rury 54cm. Sztyca 300mm, mostek 110mm, szerokość kierownicy 420mm Aktualnie w rowerze trzeba naprawić bądź zmienić prawą manetkę, przy zrzucaniu na mniejszą zębatkę zrzuca o kilka biegów, wrzuca poprawnie - lecz nie bardzo udaje się zestroić manetkę Campagnolo z kasetą Shimano. Lewa działa bez zastrzeżeń. Prawą, używaną Shimano (klasy 105) na olx/allegro można często trafić ~100zł. Co sądzicie? Podpisu brak Ogólnie rower dość mały, mam 188 wzrostu. Podpisu brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Ogólnie rower dość mały, mam 188 wzrostu Za mały o dwa rozmiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Po szybkiej przymiarce swojej ramy też doszedłem do tego wniosku. Podpisu brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.