Jakub85 Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 napiszcie proszę gdzie jeździcie. Najlepiej łódź i okolice. Interesują mnie ciekawe trasy xc. Ja mieszkam w centrum i zazwyczaj jeżdże na radogoszcz do znajomych bądź do arturówka i wtedy to juz jak mnie oczy poniosą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otter Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 napiszcie proszę gdzie jeździcie. Najlepiej łódź i okolice. Interesują mnie ciekawe trasy xc. Ja mieszkam w centrum i zazwyczaj jeżdże na radogoszcz do znajomych bądź do arturówka i wtedy to juz jak mnie oczy poniosą Przeważnie do Łagiewnik Al. Włókniarzy, przez Arturówek, do kapliczek, na skarpę i z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Dziś o 15 na mostku w Atrturówku jest objazd trasy "maratonu", około 54KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Fajne trasy w rejonie Łodzi... Bardzo polecam zielony szlak pieszy przez PKWŁ - super traska rzędu 70km + dojazdy do szlaku. Jest też podobna trasa rowerowa szlakiem czarnym, ale w wiekszości pokrywa się z zielonym szlakiem i więcej sunie drogami. Dla kogoś z zacięciem "drogowym" to np. czerwony szlak dookoła Łodzi - ca. 200km. Moje wycieczki to głównie rejony na północ od miasta - Zgierz, Grotniki, Sokolniki, Dobieszków, Stryków itd. Super rejony leśne są za Pabianicami - Chechło, Róża, Dobroń, Kolumna itp. ale tam bywam rzadziej, bo z Teofilowa, to najpierw muszę się przez miasto przetłuc, a to za którymś razem zaczyna nudzić. Temat o wycieczkach w okolicach Łodzi był tez tu: "Do wszystkich z Łodzi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garfieldindapub Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ja również polecam Park Krajobrazowy. Można tam spokojnie wyjechać szlakiem zielonym z łagiewnik a potem gdzie oczy poniosą... byle by wiedzieć gdzie południe i gdzie wracać Zazwyczaj mieszcze sie w granicach 70km. Na krótsze wycieszki tak jak wyżej: Grotniki (przez zgierz) lub Arturówek. Pozatym jestem w posiadaniu przewodnika po okolicach łodzi z trasami od 50 do 100km które mam zamiar przetestować jeszcze w tym sezonie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał MSJ Jaskólski Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Pozatym jestem w posiadaniu przewodnika po okolicach łodzi z trasami od 50 do 100km które mam zamiar przetestować jeszcze w tym sezonie:) Przejechałem kilka tras z przewodnika (domyślam się, że o Pascalu mówimy). Tych krótszych. Polecam je, są bardzo fajne. Może w soboty zrobimy jakąś "ustawkę" z forum i w parę osób zrobimy jakąś przejażdżkę po okolicach naszego pięknego miasta. Ja generalnie jeżdżę po Łagiewnikach, i okolicach, wybieram na chybił trafił trasy generalnie w pobliżu Klasztoru i Kapliczek, bo jeżdżę głównie sam, więc nie chcę się za nadto oddalać od cywilizacji. Bardzo fajna i średnio trudna jest trasa do tzw. Palestyny, a przy odrobinie czasu, chęci i mając jakąś mapę można ją ciekawie zmodyfikować i naprawdę zrobić sobie fajną wycieczkę. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garfieldindapub Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Tak, przewodnik pascala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Przewodnik Pascala ma kilka ciekawych tras.. są zróżnicowane pod względem trudności i długości.. a wiec dla każdego coś miłego.. korzystam z niego dość często.. równie często je modyfikując dzięki załączonym mapkom Bardzo ciekawe są trasy po Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich.. również trasa do Swędowa i Białej oraz trasa Aleksandrów-Grotniki-Rosanów-Smardzew-Łagiewniki jest świetna i bardzo zróżnicowana Z reguły jeżdżę z żoną i dzieciakami ale czasem potrzebuję mocniejszej jazdy i wtedy ruszam sam Jeśli chcesz bardziej szczegółowe opisy i mapki to napisz na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Dziękuję Wam za odpowiedzi. Zaopatrze się w takim razie w ten przewodnik tylko ciekawi mnie jedna rzecz. Jak wygląda sprawa z oznaczeniem tras. Ja raz wybrałem się w trasę ale była tak beznadziejnie oznaczona że po kilku km się zgubiłem i to mnie trochę zraziło. Macie podobne przygody czy właśnie dzięki mapkom unikacie gubienia się? @masz jeśli to dla Ciebie nie problem to bardzo proszę. Chętnie zobaczę jak to wygląda i przetestuje w miarę możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Dobra mapka to podstawa. Z nią mozesz jechać wszędzie, i modyfikować trasę w zależnosci od potrzeb. a do podanych już wyzej miejsc dołożę leśne tereny pomiędzy Rydzynami a Hutą Dłutowską i Dłutowem, a także las pomędzy Borową i Gałkowem (moje ostatnie odkrycie - jadąc np szosą z Justynowa do Gałkowa skręcasz za lasem w prawo drogą biegnącą brzegiem lasu, droga lekko potem wchodzi w las, wjeżdzasz na górkę chyba z jakimiś mogiłami czy kapliczką, następnie zjeżdzasz w miarę prosto, i jesli dobrze pojedziesz to trafisz na super widowiskowy leśny odcinek z wieloma mini zjazdo-podjazdami, mozna tam niezle grzać bo generalnie tendencja terenu jest obniżająca Może trochę przekolorowałem, ale odcinek ten bardzo mi się spodobał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mergoos Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 moje ostatnie odkrycie - jadąc np szosą z Justynowa do Gałkowa skręcasz za lasem w prawo drogą biegnącą brzegiem lasu,... Może trochę przekolorowałem, ale odcinek ten bardzo mi się spodobał Tego wariantu jeszcze nie próbowałem. A gdyby nie magazyny wojskowe w lesie to i tą szosę dałoby się ominąć... Ja polecam jeszcze Wiączyń. Płasko - ale lepsze to niż asfalt. Poza tym można się tamtędy przedostać w okolice Brzezin (czyli PKWŁ - cz. wschodnia, Janinów i inne perełki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkiel Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 witam ja osobiscie w sobote pakuje rower w pociag do tomaszowa i mam zamiar objechac caly zalew lacznie ze spala i konewka gdzie sa podobno fajne bunkry. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 26 Września 2006 Udostępnij Napisano 26 Września 2006 no, szeroko pojęte (tzn. od Sulejowa przez Inowłódz, Lubochnię, Spałę i Tomaszów) okolice Tomaszowa też bardzo lubię, byłem juz tam kilka razy i za kazdym razem utwierdzam się że jest tam gdzie jeździć mergoos da radę ominąć szosę przechodząc przez tory kolejowe, a wjeżdżając w las koło Janówki. Tyle że tu potzreba dobrej mapy i/lub dobrej orientacji A Wiączyń to faktycznie fajny sposób na urozmaicenie powrotu ze Wzniesień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xorg Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Hmmm... Może odgrzeję temat... Jeżdżę prawie codziennie jak tylko pogoda jest: Konstantynów, Aleksandrów, Lublinek, i okolice tychże, jak mnie ktoś wyciągnie, to również Arturówek, a do samochodu mi się rower też na ogół mieści... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agressiva Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Głownie jeżdżę po parku Krajobrazowym Wzniesień Łodzkich - jest sporo fajnych tras o zróżnicowanym terenie. Ostatnio przejechałam szlak czarny - ok 70km. Jeżeli szukasz tras w innych rejonach niż PKWŁ to polecam książkę Łódź i okolice. Przewodnik rowerowy. http://merlin.pl/Lodz-i-okolice-Przewodnik-rowerowy_David-Lasocinski-Piotr-Albrecht-Aleksander/browse/product/1,506012.html Fajnie napisany, dołaczona mapki tras i porady którędy warto jechać a którędy lepiej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogas33 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Zapraszam na najbliższą Masę Krytyczną. Przejazd przez miasto Zbiórka o 18 na pasaży. szczegóły...: http://www.masakrytyczna.org/CMS/news.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Ja śmigam po Popiołach. Mieszkam na Rudzie. Niestety do Łagiewnik mam bardzo daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichuM Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Ja jeżdżę na około lotniska. Bardzo często na Rudzkiej górze. Chodzi mi o dirt i downhill. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogas33 Napisano 17 Października 2010 Udostępnij Napisano 17 Października 2010 A ja zapraszam na ostatni piątek tego miesiąca na Łódzką Masę Krytyczną. W zeszłym miesiącu były 404 osoby Może pokażemy że jest nas [rowerzystów] więcej ? Pasaż Schillera o 18:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agressiva Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 halo Bogas my tu mówimy o jeżdżeniu a nie kręceniu się po Śródmieściu ;P rogas2000 - np od Portu Łódź do Arturówka jest ok. 16 km. NIe jest to jakaś ogromna odległość. A trening całkiem fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogas33 Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Lubię też myknąć się po mieście czy obrzeżach turystycznie. Ostatnio byłem w okolicach Neru i Lublinka. Celem podróży był cmentarz ewangelicki już niestety zapomniany. Muszę przyznać że do przejścia przez stary mostek na Nerze rower przypiąłem i dalej już na nogach. Jest to blisko mostku więc dużo nie straciłem. Początek trasy na Dąbrowie... na DDR Piłsudskiego i tam na Retkinie... do Sanitariuszek i od d... strony Później do Łaskowic i Chocianowickiej... do Portu i Pabianicką na Dąbrowę Krótki zapis : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.214475221904342.57884.100000255962508&l=961b75a659 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Tyle zdjec i na zadnym nie ma pokazanego bike . Trasa fajna, zdjecia tez. Ten "sznurek" na kierownicy to cos trzyma, czy tylko zeby byc widocznym jest przymocowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogas33 Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Czyli następne zdjęcia mają bardziej upamiętnić rower ? Pytam bo się nie znam na fotografii. Ta linka to Paracord Neon.... ma w zamyśle świecić w nocy co cienko jej idzie. Paracord to linka amerykańskiej armii i spadochroniarzy używana też przez survivalowców w różnych sytuacjach wytrzymuje.. i takie tam inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Takie zdjecia tez sa ok, ale ja co jakas wycieczka zawsze lubie cyknac "obecny" stan roweru, czesto takie zdjecia laduja na tapete:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Ten cmentarzyk muszę odwiedzić. A że lubię podpatrzeć prace lotniska to blisko w miarę pewnie? Tylko z Widzewa się muszę przez miasto przebić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.