sedymen Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 Miałem, a właściwie mam, problem z jednym pedałem. Zauważyłem luz poprzeczny i lekko zaczął poskrzypywać. Rozebrałem. Zdziwiłem się bo miał jedynie łożyskowanie w końcu. Hm, myślę - jedno - dziwne. Strasznie był suchy. Nasmarowałem złożyłem. Luz pozostał jak na razie nie skrzypi. Dzisiaj w przypływie chciejstwa rozebrałem drugi i tutaj niespodzianka... są dwa łożyska. Drugie tam gdzie się spodziewałem, czyli w środku z przodu. Mam pytanie zatem. Czy możliwe jest takie wyrobienie się tulei w pedale, żeby kulki całkowicie z niego wypadły?
fundil Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 A już wiem. Łożyska są po obu stronach. Powinny tam być kulki, możliwe że się poluzowały i wypadły. Zobacz czy nie są w korpusie pedała
sedymen Napisano 28 Września 2016 Autor Napisano 28 Września 2016 Właśnie powinny być, ale ich nie ma. W korpusie nie było. Ciekawe, czy można takie kulki dokupić, luzem wtedy pedał byłby do uratowania.
fundil Napisano 28 Września 2016 Napisano 28 Września 2016 Zmierz średnice kulek i ilość. Coś mi tam leży na składzie.
Hetman Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 http://www.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/PD/EV-PD-M324-1972A_v1_m56577569830608609.pdf Steel ball 3/32", 62pcs. PS: to suma na dwa pedały oczywiście...
sedymen Napisano 11 Października 2016 Autor Napisano 11 Października 2016 Zmierz średnice kulek i ilość. Coś mi tam leży na składzie. Dzięki. Rozkręcę (i tak się zatarł kompletnie) i dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.