Skocz do zawartości

[naped] problem z napedem

Szkrabek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam problem ostatnio z napedem bo kiedys mi lancuch rozkul i kupilem spinke ze srama.

i gdy jade to mi przeskakuje lancuch i strzela w okolicy pisaty a kasety ,oby dwie czesci byly nie dawno wymieniane. J tak mysle ze moze jest wina tej spinki z srama lub cos innego.

Przeprasza jezeli jest juz taki temat.

To wymień szybko łańcuch, w przeciwnym razie bardzo szybko zajeździsz kasetę :(

Jeżeli już jej nie zajechał.

Łańcuch podczas jazdy na rowerze z czasem wyciąga się, a kaseta dopasowuje się do niego, a Ty kupiłeś kasetę nówkę, która nie ma śladu zużycia i założyłeś na nią wyciągnięty łańcuch po 2500 km, to jak on nie ma przeskakiwać??

Podczas wymiany kasety (chyba, że zrobiłeś na niej max 600 km) należy wymienić zawsze łańcuch i w skrajnych przypadkach korbę lub jej blaty.

Jeżeli kaseta po 3 tyś dostanie łańcuch typu PC68 to raczej dobrze nie będzie działać jak przed tym łańcuchem na tej kasecie np chodził HG40 lub PC38. Zdarza się tak, że ludzie często z braku pieniędzy wymieniają łańcuch na coś słabszego typu PC38 lub PC10 bo przykładowo tego typu łańcuchy szybko przyzwyczają się do zużytej kasety, trochę będzie przeskakiwać i po czasie łańcuch rozciągnie się i przyzwyczai do kasety, jednakże nie zawsze się do udaję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...