Szkrabek Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam wszystkich. Mam problem ostatnio z napedem bo kiedys mi lancuch rozkul i kupilem spinke ze srama. i gdy jade to mi przeskakuje lancuch i strzela w okolicy pisaty a kasety ,oby dwie czesci byly nie dawno wymieniane. J tak mysle ze moze jest wina tej spinki z srama lub cos innego. Przeprasza jezeli jest juz taki temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Kaseta była niedawno wymieniana, ale czy razem z łańcuchem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam wszystkich. W rowerze bylo wymieniane: Piasta, kaseta, korba. A anie wymienialem przezutki tylnej i lancuch moze maj przejechane od 2,5 tys km do 3 tys km Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 To wymień szybko łańcuch, w przeciwnym razie bardzo szybko zajeździsz kasetę Spinka Srama raczej nie ma z tym nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 sprawdz tez czy spinka jest do takiego samego systemu lancucha czy do innego - spinka do napedu na osiem przelozen musi byc srebrna a do dziewiatek zlota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 To wymień szybko łańcuch, w przeciwnym razie bardzo szybko zajeździsz kasetę Jeżeli już jej nie zajechał. Łańcuch podczas jazdy na rowerze z czasem wyciąga się, a kaseta dopasowuje się do niego, a Ty kupiłeś kasetę nówkę, która nie ma śladu zużycia i założyłeś na nią wyciągnięty łańcuch po 2500 km, to jak on nie ma przeskakiwać?? Podczas wymiany kasety (chyba, że zrobiłeś na niej max 600 km) należy wymienić zawsze łańcuch i w skrajnych przypadkach korbę lub jej blaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam wszystkich. Ja mam tak ze spinka z srama , lancuch jest z jakiejs firmy ktorej ja nie znam a kasteta jest z Suntuora czy jakos tak to sie pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 co do trwalosci napedu - z tym jest roznie. niekoniecznie musi byc tak ze kaseta nawet po 3000 km juz nie pojdzie z nowym lancuchem. ale jesli to jest cos kiepskiego to raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jeżeli kaseta po 3 tyś dostanie łańcuch typu PC68 to raczej dobrze nie będzie działać jak przed tym łańcuchem na tej kasecie np chodził HG40 lub PC38. Zdarza się tak, że ludzie często z braku pieniędzy wymieniają łańcuch na coś słabszego typu PC38 lub PC10 bo przykładowo tego typu łańcuchy szybko przyzwyczają się do zużytej kasety, trochę będzie przeskakiwać i po czasie łańcuch rozciągnie się i przyzwyczai do kasety, jednakże nie zawsze się do udaję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Kaseta ,korba i piasta sa nowe ale lancuch ma przejechane 3 tys km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.