Kacyper Napisano 4 Października 2016 Autor Napisano 4 Października 2016 Pedały jak widać zakupiłem zwykłe platformy,muszę dozbierać na SPD no i w sumie to bardziej na buty,za tanie nie są, a mówią że tanich się nie opłaca :/
jmayday Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 @Kacyper można wiedzieć gdzie zakupiłeś rower?
GTZaskar1991 Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Buty z podeszwą weglową do takiego roweru (aby były sztywne). Te opony wolniej sie zedrą i równomierniej na systemie bezdętkowym, a te koła sie o to aż proszą. Dostałeś wentylki NoTubes ? Jak są to mleko mozesz kupić u jednego z forumowiczów - leo2 chyba.
LukaszBike Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Rower robi wrażenie, gratuluję zakupu! Nawet bidon krossa się kolorystycznie wpasował
Lumperator Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Bardzo dobry wybór. Super sprzęt.
mailo Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 20161004_170245.jpg 20161004_170259.jpg 20161004_170336.jpg 20161004_170804.jpg Pedały jak widać zakupiłem zwykłe platformy,muszę dozbierać na SPD no i w sumie to bardziej na buty,za tanie nie są, a mówią że tanich się nie opłaca :/ Super rower. Ile przekroczyłeś zakładany budżet? Kolejne wydatki cię widzę czekają (pedały, buty). Co masz na myśli tanie?
Kacyper Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 Super rower. Ile przekroczyłeś zakładany budżet? Kolejne wydatki cię widzę czekają (pedały, buty). Co masz na myśli tanie? +1 tys, co do butów to jeszcze się nie rozglądałem,tanie miałem na myśli np merketowe itp,chyba że ktoś tu z forumowiczów mógłby jakieś dobre polecić za rozsądną kasę
mailo Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Może takie? https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-spd-sh-m089-czarne-shimano,442743.html
Kacyper Napisano 6 Października 2016 Autor Napisano 6 Października 2016 Może takie? https://www.centrumr...ano,442743.html no fajne w sumie, tak właśnie myślałem z tą ceną że 300 trzeba mieć + pedały 100 :/ ale co zrobić będę musiał uzbierać,a co do mleka do opon to warto pobawić się w te bezdętkowe? są jakieś za i przeciw ?nigdy nie miałem i tez nie jeździłem na takich.Pozdro
arek_wro Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Z mlekiem jest trochę zabawy i nie jest to coś co się robi raz i zapomina na dwa sezony. Mleko trzeba regularnie uzupełniać. Jeżeli jeździsz rekreacyjnie, moim zdaniem nie warto.
WonszRzeczny Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Jeżeli jeździsz rekreacyjnie, moim zdaniem nie warto potwierdzam, zysk wagowy żaden, a z dobrymi gumami i z odpowiednim ciśnieniem o kapciach też zapomnisz
Kacyper Napisano 6 Października 2016 Autor Napisano 6 Października 2016 Z mlekiem jest trochę zabawy i nie jest to coś co się robi raz i zapomina na dwa sezony. Mleko trzeba regularnie uzupełniać. Jeżeli jeździsz rekreacyjnie, moim zdaniem nie warto. gdy tylko mam wolny czas i nie pada to praktycznie cały rok naparzam czyli mniej więcej co jaki czas trzeba napełniać mleko? potwierdzam, zysk wagowy żaden, a z dobrymi gumami i z odpowiednim ciśnieniem o kapciach też zapomnisz W sumie to masz rację,nie jeździłem na mleku i pewnie różnicy bym nie odczuł,a póki co to rower jedzie jak szalony tylko pogoda nie taka :/ w sumie to tylko deszcz mi przeszkadza jeśli chodzi o te porę roku
arek_wro Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Jeżeli mleko ma spełniać swoją rolę, to po 3 miesiącach wypadałoby je wymienić. A to oznacza dość upierdliwe czyszczenie opony i ponowne zalanie.
schwinn0 Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Jeżeli mleko ma spełniać swoją rolę, to po 3 miesiącach wypadałoby je wymienić. A to oznacza dość upierdliwe czyszczenie opony i ponowne zalanie. bez przesady...Dwa razy w sezonie wystarczy w 100%. Zalalem w lutym, wymienilem w lipcu.
arek_wro Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Jeżeli patrzeć na trzymanie powietrza, to nie ma co się spinać z wymianą, ale gdybyś złapał jakiegoś kolca po pół roku od zalania, to pewnie byłby problem z uszczelnieniem dziury. Tak czy owak, do jazdy rekreacyjnej, szkoda zachodu.
GTZaskar1991 Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Ja jestem zdania, że musi spróbować. Ile razy to czytałem, że "do dętek już nie wracam", w szczególności że podstawy, czyli szeroka obręcz i opony już są. Ceffelatex widziałem po 34 zł za 500 ml, chyba w Bajkszopie.
WonszRzeczny Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 ja tam różnicy nie zauważyłem zbytnio wielkiej miedzy dętką i mleczkiem ale ja nie jestem fanem ładowania ciśnienia jak do opony od ciągnika xD
cervandes Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Ależ mnie thunder burty kuszą... tylko ile przetrwają przy jeździe po twardym? :/
Endrju911 Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 A tak z ciekawości, jesteś w stanie zważyć rower? Ponieważ nigdzie nie widzę podanej, ani na stronie producenta ani w katalogach
Kacyper Napisano 7 Października 2016 Autor Napisano 7 Października 2016 A tak z ciekawości, jesteś w stanie zważyć rower? Ponieważ nigdzie nie widzę podanej, ani na stronie producenta ani w katalogach to słabo szukałeś 10.6 kg na jednej stronie znalazłem,nie mam za bardzo gdzie go zważyć :/ a jak już będzie okazja to napisze jaka waga http://bikeboys.pl/superior-xp-969-czarno-niebieski-rower-2016-29.html
Endrju911 Napisano 7 Października 2016 Napisano 7 Października 2016 Albo wychodzę po prostu na lenia a waga świetna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.