Skocz do zawartości

[5000] rower ht na 29er

Kacyper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

post-191787-0-17659700-1475604010_thumb.jpg

post-191787-0-87998200-1475604028_thumb.jpg

post-191787-0-03840500-1475604042_thumb.jpg

post-191787-0-88356200-1475604066_thumb.jpg

Pedały jak widać zakupiłem zwykłe platformy,muszę dozbierać na SPD no i w sumie to bardziej na buty,za tanie nie są, a mówią że tanich się nie opłaca :/

Napisano

Buty z podeszwą weglową do takiego roweru (aby były sztywne). Te opony wolniej sie zedrą i równomierniej na systemie bezdętkowym, a te koła sie o to aż proszą. Dostałeś wentylki NoTubes ? Jak są to mleko mozesz kupić u jednego z forumowiczów - leo2 chyba.

Napisano

Super rower. Ile przekroczyłeś zakładany budżet? Kolejne wydatki cię widzę czekają (pedały, buty). Co masz na myśli tanie?

+1 tys, co do butów to jeszcze się nie rozglądałem,tanie miałem na myśli np merketowe itp,chyba że ktoś tu z forumowiczów mógłby jakieś dobre polecić za rozsądną kasę :)  

Napisano

no fajne w sumie, tak właśnie myślałem z tą ceną że 300 trzeba mieć + pedały 100 :/ ale co zrobić będę musiał uzbierać,a co do mleka do opon to warto pobawić się w te bezdętkowe? są jakieś za i przeciw ?nigdy nie miałem i tez nie jeździłem na takich.Pozdro

Napisano

Z mlekiem jest trochę zabawy i nie jest to coś co się robi raz i zapomina na dwa sezony. Mleko trzeba regularnie uzupełniać. Jeżeli jeździsz rekreacyjnie, moim zdaniem nie warto.

gdy tylko mam wolny czas i nie pada to praktycznie cały rok naparzam  :) czyli mniej więcej co jaki czas trzeba napełniać mleko? 

potwierdzam, zysk wagowy żaden, a z dobrymi gumami i z odpowiednim ciśnieniem o kapciach też zapomnisz :P

W sumie to masz rację,nie jeździłem na mleku i pewnie różnicy bym nie odczuł,a póki co to rower jedzie jak szalony tylko pogoda nie taka :/ w sumie to tylko deszcz mi przeszkadza jeśli chodzi o te porę roku :D

Napisano

Jeżeli mleko ma spełniać swoją rolę, to po 3 miesiącach wypadałoby je wymienić. A to oznacza dość upierdliwe czyszczenie opony i ponowne zalanie.

bez przesady...

Dwa razy w sezonie wystarczy w 100%. Zalalem w lutym, wymienilem w lipcu.

Napisano

Jeżeli patrzeć na trzymanie powietrza, to nie ma co się spinać z wymianą, ale gdybyś złapał jakiegoś kolca po pół roku od zalania, to pewnie byłby problem z uszczelnieniem dziury.  Tak czy owak, do jazdy rekreacyjnej, szkoda zachodu.

Napisano

Ja jestem zdania, że musi spróbować. Ile razy to czytałem, że "do dętek już nie wracam", w szczególności że podstawy, czyli szeroka obręcz i opony już są. Ceffelatex widziałem po 34 zł za 500 ml, chyba w Bajkszopie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...