kantele Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Wiadomo, wszystko robią Chińczyki i Tajwańczyki. Często w tych samych fabrykach. Niemniej jednak, dla pewnych firm robi się inaczej niż dla innych To był taki żarcik tylko, chociaż przyznam, że jestem Scottofilem Ale to o uznawaniu gwarancji przez Gianta to słyszałam z dość zaufanego źródła, natomiast co do gwarancji od Scotta - to jestem przykładem doskonale obsłużonego klienta. Pękła mi główka ramy w Scale 70 (26cali), skorzystałam z okazji żeby mieć 27 cali i za dopłatą dostałam nową ramę, nie dość, że 27 cali to jeszcze wyższy model - Scale 740... <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Jest wysoce nieuczciwe notoryczne zwracanie uwagi jaka to jest procedura gwarancyjna w danej marce bez podania szczegółów. Liczą się fakty a nie "podobno" z zaufanego żródła czy coś w stylu "znajomy znajomego powiedział, że...". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eles Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 To znaczy, że nie ma już do wyboru żadnego zadowalającego gotowego roweru kosztującego ok 10 000 zł (z rabatem 20% -> 8 000 zł)? Hej, mam bardzo podobny dylemat tyle, że Focus -> Giant ale to nie ważne. Pytanie jest czy to standard, że od ceny katalogowej dostaje się aż 20% rabatu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Mój dylemat w każdym bądź razie rozwiązany. Jest XTC i jestem z wyboru zadowolony. Jak troszkę więcej pojeżdżę to może coś skrobnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Gratuluję wyboru. Ile waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Jak dla mnie rożnica między węglem a alu jest na tyle duża, że do Alu nie wrócę nigdy. Ani na szosie ani na MTB. Po 2 latach na węglu jak wsiadłem na alu to się tylko w tym utwierdziłem. 27.2 sztyca również dużo daje i jak dla mnie jest to jedno z ważniejszych kryteriów przy ramie MTB. Gratuluję zakupu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Scott jest lepszy od Gianta bo to Scott A tak nawiasem mówiąc to ostatnio słyszałam, że ponoć Giant z "defaultu" odrzuca każdą pierwszą reklamację. Dopiero, jak się klient odwoła to faktycznie ją rozpatruje. W Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 też to słyszałem, ale słyszałem też, że jest to już nieaktualne od jakiegoś roku i giant w polsce zaczął się bardziej starać. EDIT: oczywiście to tylko ploty, a jak jest naprawdę to tylko interesancji wiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2016 11,5 kg ważony przy mnie w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek19 Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 ale to z pedałami czy bez ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 4 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Na wadze miał założone jakieś tanie plastiki i było z tego co pamiętam 11,40 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek19 Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 to już wiadomo czemu giant nie podaje wagi swoich rowerów ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WoWojtek Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Nie jestem ekspertem, ale jest jeszcze coś takiego jak sztywność ramy. Co z tego, że rama jest lekka jak brakuje jej sztywności? Patrz też na długość gwarancji na ramę u różnych producentów, to o czymś wydaje mi się świadczy. A Giant nie podaje wagi na polskiej stronie zupełnie z innego względu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.