godzinilla Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Powoli rozglądam się za nowym sprzętem. Interesuje mnie składak (bądź fabryczny) oparty na ramie Dartmoor Primal, rozmiar S lub M, koło przede wszystkim 27,5", ale rozważę również 29". Wszelkie propozycje mile widziane. Interesuje mnie tylko ta konkretna rama.
dziksoltys Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Poszukaj na forum bo na pewno były składaki na tej ramie. I więcej info by się przydało
Bejker Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 Nie chciałbys samej ramy w kolorze turkusowym w rozmiarze m model 27.5 ? Rama praktycznie nówka z gwarą, nie widziała terenu, mam ja zamontowaną niecale 2 tyognie. Cena 680 zl.
godzinilla Napisano 27 Września 2016 Autor Napisano 27 Września 2016 Bejker meh, ale czemu turkusowa? Nie dało by się jej wymienić na czarną albo czerwoną u Dartmoora? To tegoroczny model? dziksoltys jak na razie niczego nie znalazłem A co tu więcej pisać, reszta wyjdzie w praniu
Bejker Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 Tegoroczny na kolor nic nie poradze Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
godzinilla Napisano 27 Września 2016 Autor Napisano 27 Września 2016 Za turkus jednak podziękuję Ale poczytał trochę, m.in. również Twój komentarz nt. Twojej ramy i zdecydowałem, że: Interesuje mnie również rama NS Bikes Eccentric Alu, model najlepiej tegoroczny i rozmiar chyba S. A najbardziej interesowały by mnie propozycje kompletnych rowerów opartych na obu ramach
dziksoltys Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 to w skrócie masz załącznik w zeszłym roku ktoś też składał rower na ramie primal 29''uploadfromtaptalk1443678550151 (2).pdf. Ja osobiście mam 29' i se chwalę przy moich krótkich nogach . ogólnie rzecz biorąc to mam prawie tak jak w podanej konfiguracji najlepiej napęd 2/10 przerzutki i hamulce SLX manetki XT po koła napisałem do Dawida (daveo) a amorek do Activia wszystko zależy ile masz kasy . Primal 29'' są tylko M/L i pamiętaj że jest różnica między 27,5 a 27,5+
godzinilla Napisano 27 Września 2016 Autor Napisano 27 Września 2016 Załącznik się nie załączył Co do 27,5 a 29 - muszę się przejechać, a przynajmniej przymierzyć. Wtedy będę ostatecznie decydował. Kto to jest David vel daveo i dlaczego go polecasz? A Activia - chodzi o dystrybutora SR Suntour, czy to również ktoś konkretny?
dziksoltys Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 załącznik poprawiłem Obaj forumowicze Dawid składa koła a Activia jest dystrybutorem SR Suntour a co będziesz robił na rowerze?
godzinilla Napisano 27 Września 2016 Autor Napisano 27 Września 2016 Odezwę się do obu, w temacie kół jestem totalnie zielony, przyda się ktoś z wiedzą. Jakieś sensowne rabaty można uzyskać? ;> A odnośnie pytania "co będę robił na rowerze" - odsyłam tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/209691-2500-3000-pln-sztywniak-od-podstaw-na-nowoczesnych-podzespolach-moje-plany-i-wasze-opinie/?do=findComment&comment=1901585
dziksoltys Napisano 28 Września 2016 Napisano 28 Września 2016 ogólnie do jeżdżenia po lasach i do pracy to proponuje 29''M będzie dobre a jeżeli chodzi o kasę to byś musiał skorzystać z części starego roweru. bo rama około 650 koła 500 amorek nowy raidon 700 dodatkowo musisz kupić sztyce obejmę pod siodłową być może suport i linki więc na wstępie musisz mieć około 2000. chyba że kupisz nowy sprzęt na kołach 27,5'' (2500zł) a później go będziesz powoli ulepszał. chyba że dorwiesz jakąś super okazje na jakiejś aukcji. ps. a po co Ci dwa wątki na ten sam temat
godzinilla Napisano 28 Września 2016 Autor Napisano 28 Września 2016 Jak to dwa wątki na ten sam temat, skoro tam toczy się dyskusja nt. części i jak to ma wszystko wyglądać, a tutaj jest ogłoszenie o chęci kupna ramy? Niestety Primala czy Eccentrica nowego za 2500 nie kupię, co najwyżej używanego - i to wyjątkowa okazja musiała by być - więc czeka mnie składanie. Jak coś, w kwestii dalszej dyskusji zapraszam do wspomnianego tematu
ralfbutton Napisano 28 Września 2016 Napisano 28 Września 2016 Mam do sprzedania zlozony jakies dwa mce temu. Rozmiar ramy s. Jakby co pisz na pw
grzegosz Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Cześć, mam na sprzedaż ramę NS Eccentric Djambo, więc możesz używać z kołami 27,5+ lub 29, rama kupiona w maju, gwara jest. Do tego mam sztycę regulowaną Giant, mogę sprzedać samą ramę, w zestawie ze sztycą albo pomóc Ci złożyć na tym jakiś sensowny rower. Jak co to odezwij się na PW.
Mod Team mrmorty Napisano 10 Października 2016 Mod Team Napisano 10 Października 2016 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.