Nemo7 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Witam, planuje sobie kupić koszulkę teamu kolarskiego sprowadzaną z Chin dostępną na jednej z aukcji. Mam jednak spory dylemat co do rozmiaru. To jest tabela rozmiarów z aukcji http://oi63.tinypic.com/t06i2s.jpg Mierzyłem koszulkę kolarską, która była na mnie dość powiedzmy dobrze dopasowana i miała wymiary: A - 106cm B - 60cm D - 72cm Najbliżej wydaje mi się rozmiar XL, chociaż normalnie kupuję M-ki i L-ki. Jeżeli ktoś mógł by z osób które kupiły jedną z takich koszulek sprawdzić na ile w/w rozmiary i wymiary w cm zgadzają się z faktycznymi wymiarami koszulek. Ewentualnie jeżeli ktoś z okolic Jaworzna i Katowic znalazł by chwilę żeby pokazać mi ją na żywca było by jeszcze lepiej. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Chińska rozmiarówka jest zaniżona o 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 które kupiły jedną z takich koszulek Czyli których? To trochę tak jakbyś zachwalał obsługę klienta w "jednym ze sklepów". Podaj konkretną aukcję/ofertę do której się odnosisz bo tego towaru na rynku jest tona i od jednego producenta może być coś zupełnie innego niż od drugiego. Na podstawie tabeli ktoś ma wpaść o który dokładnie produkt Ci chodzi? Wiem że kupowanie chińskich podrób jest nieetyczne ale jeśli nie chcesz chybić to przyznaj się który strój dokładnie chcesz kupić i od którego sprzedawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Nie chciałem zostać posądzony o reklamę. http://allegro.pl/koszulka-kolarska-rowerowa-mtb-320-wzorow-xl-i6273021586.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Nie patrz na symbole (M, L, XL, itd.) tylko patrz na rozmiary podane w centymetrach i na ich podstawie porównuj. Zakupy ciuchów z Chin niestety wiążą się z ryzykiem, że nie zawsze uda nam się dopasować rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKi_79 Napisano 27 Września 2016 Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Co do zakupów z aliex...a, kupiłem koszulkę i wiatrówkę Rozmiarówka jak to wcześnie zostało napisane jest zawyżona. Napisałem do sprzedawcy podałem swoje wymiary (chodzę w L zamówiłem XL). Co do tej aukcji z alleg...o to robią ludzi w bambuko, cena jeszcze może być ale ... wysyłka ? Chińczyk wysyła ciuszki za free to te koszulki nie kosztują 79 tylko 99 pln Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.