Ermenegildo Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Witam!Od bardzo dawna stoi w moim garażu rower, o którym nic nie wiem (wiele lat temu kupiłem go w Niemczech), zachowany jest w bardzo ładnym stanie. Czy ktoś z kolegów może mi podpowiedzieć, czy rama jest męska, czy damska? Jak w przybliżeniu określić rozmiar ramy? To rower typu miejski? Brak jakichkolwiek etykiet...Jaka może być jego wartość? 200-300zł? Przerzutki to Shimano SIS. Potrzebuje tych informacji, żeby sporządzić rzetelny opis do ogłoszenia dot. sprzedaży. Zdjęcia: http://tufotki.pl/kFp11
Tatanka Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Rama damska lub uniwersalna(w opisie lepiej dać uniwersalna).Rozmiar to wymiar od środka suportu do końca rury podsiodłowej (tam gdzie wchodzi siodełko) Cena raczej 200 niż 300,ale kto wie.To raczej rower trekkingowy.Miejski nie posiadałby raczej przerzutki z przodu
Pablo59 Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Z wyglądu przypomina marketowca ATB sprzed dwudziestu lat - victus cape town się to u nas - na przykład - nazywało ... Koła miał 26" Rama damska - nie ma co owijać w bawełnę. Policz zęby tarcz korby - to może być istotna informacja dla klienta, ilość przełożeń.
Mlok Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Osobiście mi to wygląda na sędziwego niezle zachowanego Ranger-a w wersji damskiej.Ogólnie jeśli na chodzie to używać rekreacyjnie bo wartość symboliczna.
Ermenegildo Napisano 26 Września 2016 Autor Napisano 26 Września 2016 Pogoglowałem trochę i faktycznie duże prawdopodobieństwo, że jest to jakiś holenderski Ranger. Dzięki za podpowiedzi
Fenthin Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 Co to jest "Ranger w wersji damskiej"? Ranger to marka rowerów sprzedawanych w marketach, teraz już niestety nie pamiętam której sieci. Nijak nie jest to typ roweru. Jest to zwykły bułkowóz lub inaczej rower uniwersalny, turystyczny, ewentualnie miejski.
Ermenegildo Napisano 26 Września 2016 Autor Napisano 26 Września 2016 Kolega zapewne miał na myśli, że jest to rower firmy Ranger, a rama jest damska. Odniósł się do mojego zapytania o rodzaj ramy. Bułkowóz, ale o bardzo wygodnej pozycji za fajerką Po prostu potrzebowałem tych info, żeby go uczciwie wycenić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.