Skocz do zawartości

[Rower] Prośba o pomoc w identyfikacji typu roweru

Ermenegildo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Od bardzo dawna stoi w moim garażu rower, o którym nic nie wiem (wiele lat temu kupiłem go w Niemczech), zachowany jest w bardzo ładnym stanie. Czy ktoś z kolegów może mi podpowiedzieć, czy rama jest męska, czy damska? Jak w przybliżeniu określić rozmiar ramy? To rower typu miejski? Brak jakichkolwiek etykiet...Jaka może być jego wartość? 200-300zł? Przerzutki to Shimano SIS. Potrzebuje tych informacji, żeby sporządzić rzetelny opis do ogłoszenia dot. sprzedaży.

Zdjęcia: http://tufotki.pl/kFp11

Napisano

Rama damska lub uniwersalna(w opisie lepiej dać uniwersalna).Rozmiar to wymiar od środka suportu do końca rury podsiodłowej (tam gdzie wchodzi siodełko) Cena raczej 200 niż 300,ale kto wie.To raczej rower trekkingowy.Miejski nie posiadałby raczej przerzutki z przodu

Napisano

Z wyglądu przypomina marketowca ATB sprzed dwudziestu lat  - victus cape town się  to u nas - na przykład - nazywało ... Koła miał 26"

Rama damska - nie ma co owijać w bawełnę. Policz zęby tarcz korby  - to może być istotna informacja dla klienta, ilość przełożeń.

Napisano

Osobiście mi to wygląda na sędziwego niezle zachowanego Ranger-a w wersji damskiej.Ogólnie jeśli na chodzie to używać rekreacyjnie bo wartość symboliczna.

Napisano

Co to jest "Ranger w wersji damskiej"? Ranger to marka rowerów sprzedawanych w marketach, teraz już niestety nie pamiętam której sieci. Nijak nie jest to typ roweru. 

Jest to zwykły bułkowóz lub inaczej rower uniwersalny, turystyczny, ewentualnie miejski. 

Napisano

Kolega zapewne miał na myśli, że jest to rower firmy Ranger, a rama jest damska. Odniósł się do mojego zapytania o rodzaj ramy.

Bułkowóz, ale o bardzo wygodnej pozycji za fajerką :thumbsup: Po prostu potrzebowałem tych info, żeby go uczciwie wycenić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...