mich126 Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) Hej Próbowałem dziś pobawić się zmianą regulacji tłumienia, najpierw dałem na maxa na +, później na -, szukałem dobrego ustawienia, pokręciłem tą śrubką na dole może ze 3 razy w obie strony i mam teraz problem bo kręci się cały czas w kółko, tak jakby nie znajdowała gwintu na którym była, da się to jakoś łatwo naprawić? Nie czułem żebym niszczył gwint czy coś takiego, normalnie nią kręciłem bez większego oporu. Edytowane 26 Września 2016 przez mich126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) Pisz do użytkownika @Activia, tam nie ma gwintu z tego co się orientuję. Pokrętło to tak naprawdę taki długi bolec, może pękł? Edytowane 26 Września 2016 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Września 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Spróbuj wcisnąć głębiej, może wyskoczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mich126 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 No bo w tym pokrętle powinien być chyba "koniec" w jedną i w drugą stronę, a ja mogę kręcić w obie bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 No przecież Ci napisałem na jakiej zasadzie to działa. Wejdź sobie na stronę Suntour'a i obejrzyj rysunek techniczny, zobaczysz jak to wygląda. Pokrętło nie wypada dlatego że trzyma się na oringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mich126 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Spoko znalazłem już fotkę jak to wygląda, spróbuję chyba w takim razie wyciągnąć to w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Tak jak pisałem, strzelałbym że pękło, chociaż nie wiem jakim cudem. A jeżeli wyciągniesz i będzie całe to jest problem, bo tłumik jest nierozbieralny. A blokada działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mich126 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) blokada działa --- Chwyciłem kombinerkami, zeszła tylko ta czerwona czapeczka, a ten jakby imbusik tkwi w środku dość głęboko, tylko kawałeczek wystaje, na moje oko to tak jakby on się wcisnął zbyt głęboko i ta czapeczka go nie dosięga. --- O tak to wygląda, szczypczykami tego nie złapię, bo za mało wystaje:/ Edytowane 26 Września 2016 przez mich126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Imbus ci wlazł do środka. Teraz to wejś odkręć śrubę imbusem 8mm i wtedy ten imbusik trochę powinien wystawać co go kleszczykami łapniesz i wyciągniesz. Uważaj żeby ten popychacz do środka nie wepchnąć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mich126 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dobra dzięki wszystkim, zrobiłem jak napisał ACTIVIA i działa już jak złoto, a trochę się strachu najadłem, że nowy rower i już coś popsułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Ja mam wrażenie że ten "imbus" jest za krótki. Ten objaw miałem już parę razy. Nie można przesadzać z kręceniem na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 (edytowane) Gdyby był dłuższy to Rebound odkręcając całkowicie na minus spowodował by wypchnięcie ze śruby tego imbusika z tym czerwonym pokrętłem Edytowane 26 Września 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi