bonobo Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Cześć, Zauważyłem, że uruchamianie powiadomień z telefonu - SMS, połączenia itd. jest trochę upierdliwe. Otóż za każdym razem, żeby Garmin pokazywał powiadomienia muszę włączyć na telefonie połączenie internetowe, następnie aplikację Garmin Connect, zsychnchronizować urządzenie z telefonem, wejść w Garmin Connect w ustawienia, dalej w powiadomienia z telefonu i wyłączyć oraz włączyć na nowo poszczególne powiadomienia. Dopiero po takiej sewkencji czynności garmin zechce pokazać powiadomienie z telefonu. To jest normalny przebieg operacji czy u mnie coś nie gra? Sądziłem, że wystarczy raz włączyć opcję powiadomień w garminie i Garmin Connect, a powiadomienia będą działały za każdym razem gdy tylko włączę bluetooth. Jeżeli faktycznie coś u mnie nie gra, to wiecie jak to poprawić? Pozdr., Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Jeśli to coś pomoże to u mnie działa po jednorazowym skonfigurowaniu : jak tylko włącze BT na telefonie to na liczniku pojawia się komunikat "Telefon podłączony" i SMS'y oraz połaczenia działają. Przez chwilę miałem z tym problem ale to było jak zmieniłem telefon i na nowym nie miałem jeszcze dogranej tej aplikcji Garmin'owskiej - po dograniu od razu ruszyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Włączony bluetooth w urządzeniu i telefonie i wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonobo Napisano 19 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2016 No to u mnie coś jest ewidentnie nie tak. Piętnaście razy muszę parować telefon z garminem, zeby miec powiadomienia. Muszę sprawdzić z innym telefonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 19 Października 2016 Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Może nie Garmin ,a właśnie telefon ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.