bonobo Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 Cześć, Zauważyłem, że uruchamianie powiadomień z telefonu - SMS, połączenia itd. jest trochę upierdliwe. Otóż za każdym razem, żeby Garmin pokazywał powiadomienia muszę włączyć na telefonie połączenie internetowe, następnie aplikację Garmin Connect, zsychnchronizować urządzenie z telefonem, wejść w Garmin Connect w ustawienia, dalej w powiadomienia z telefonu i wyłączyć oraz włączyć na nowo poszczególne powiadomienia. Dopiero po takiej sewkencji czynności garmin zechce pokazać powiadomienie z telefonu. To jest normalny przebieg operacji czy u mnie coś nie gra? Sądziłem, że wystarczy raz włączyć opcję powiadomień w garminie i Garmin Connect, a powiadomienia będą działały za każdym razem gdy tylko włączę bluetooth. Jeżeli faktycznie coś u mnie nie gra, to wiecie jak to poprawić? Pozdr., Jacek
123pla Napisano 19 Października 2016 Napisano 19 Października 2016 Jeśli to coś pomoże to u mnie działa po jednorazowym skonfigurowaniu : jak tylko włącze BT na telefonie to na liczniku pojawia się komunikat "Telefon podłączony" i SMS'y oraz połaczenia działają. Przez chwilę miałem z tym problem ale to było jak zmieniłem telefon i na nowym nie miałem jeszcze dogranej tej aplikcji Garmin'owskiej - po dograniu od razu ruszyło
bobiik Napisano 19 Października 2016 Napisano 19 Października 2016 Włączony bluetooth w urządzeniu i telefonie i wszystko działa.
bonobo Napisano 19 Października 2016 Autor Napisano 19 Października 2016 No to u mnie coś jest ewidentnie nie tak. Piętnaście razy muszę parować telefon z garminem, zeby miec powiadomienia. Muszę sprawdzić z innym telefonem.
bobiik Napisano 19 Października 2016 Napisano 19 Października 2016 Może nie Garmin ,a właśnie telefon ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.