Skocz do zawartości

[GPS] Garmin Edge 520 - powiadomienia SMS / połączenia

bonobo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zauważyłem, że uruchamianie powiadomień z telefonu - SMS, połączenia itd. jest trochę upierdliwe. Otóż za każdym razem, żeby Garmin pokazywał powiadomienia muszę włączyć na telefonie połączenie internetowe, następnie aplikację Garmin Connect, zsychnchronizować urządzenie z telefonem, wejść w Garmin Connect w ustawienia, dalej w powiadomienia z telefonu i wyłączyć oraz włączyć na nowo poszczególne powiadomienia. 

Dopiero po takiej sewkencji czynności garmin zechce pokazać powiadomienie z telefonu.

To jest normalny przebieg operacji czy u mnie coś nie gra? Sądziłem, że wystarczy raz włączyć opcję powiadomień w garminie i Garmin Connect, a powiadomienia będą działały za każdym razem gdy tylko włączę bluetooth.

Jeżeli faktycznie coś u mnie nie gra, to wiecie jak to poprawić?

Pozdr., Jacek

• 4 tygodnie później...

Jeśli to coś pomoże to u mnie działa po jednorazowym skonfigurowaniu : jak tylko włącze BT na telefonie to na liczniku pojawia się komunikat "Telefon podłączony" i SMS'y oraz połaczenia działają.

Przez chwilę miałem z tym problem ale to było jak zmieniłem telefon i na nowym nie miałem jeszcze dogranej tej aplikcji Garmin'owskiej - po dograniu od razu ruszyło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...