GoldenRC Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Witam. Czy są takie buty SPD które są uniwersalne (mają możliwość wpinania do pedałów szosowych i mtb)? Trener mówil mi ze on ma takie bodajże z shimano ale nie znalazłem niczego takiego na internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 I tak, i nie. Tanie buty szosowe pozwalają na przykręcenie zarówno bloków mtb jak i szosowych. Ale w jednym momencie możesz mieć tylko jedne bloki, a poza tym w takich butach w terenie nie pochodzisz. Jeśli nie masz pieniędzy na dwa komplety butów, kup buty MTB i takie pedały do szosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2016 A są jakieś lepsze pedały mtb ala szosowe do szosy? I buty wyglądające jak szoswe ( ja będę miał te mtb i używał uniwersalnie ale wujek chce na szose typowo (mamy jedną szose ale on jej nie używa i nw po co mu te buty ale się uparł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Są PD-A520 czy PD-A600, ale dopłata rzędu 70zl do pierwszego czy 170zl do drugiego modelu względem PD-M520 wydaje się nie mieć sensu. Buty MTB zawsze będą wyglądać jak buty MTB. Protektor musi być. Jeśli macie w planach jeździć na tym samym rowerze i pójść na kompromis z pedalami, niech kupi sobie tańsze buty szosowe z możliwością montażu blokow mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 24 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Dobra dzięki. W takim razie biorę te jedne SHIMANO SPD A520 i drugie zwykle mtb do mojego mtb Tak wogole to mają one jakieś większe podparcie dla nogi względem zwykłych spd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.