darasle Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 Witam, Chciałem zapytać znawców, czy ten poniższy rower w cenie 1250zł to dobra oferta ? http://rowery-indiana.pl/mtb/rowery-indiana-bungee-205-czarno-bialy,60,id-850997
kamikadze2014 Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 za nówkę? Jesli tak to przyzwoicie. Jak to bywa w tego typu rowerach czesc osprzetu przyzwoitej klasy a część dla wyrównania ceny dosc mocno srednia- nisko półkowa.
darasle Napisano 24 Września 2016 Autor Napisano 24 Września 2016 Tak za nówkę, czyli napisz proszę jakie słabe punkty do wymiany ?
seraph Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 A tam zaraz do wymiany. Wielkiego barachła to w nim żadnego nie ma. Nie lepiej będzie pojeździć i samemu dojść czego brakuje i które punkty roweru Cię ograniczają? Może wyjdzie, że wszystko Ci leży? Nie ma co się bać, że cokolwiek się rozpadnie Zależy też do czego Ci ten rower będzie służył, ale pytanie na jakby nie patrząc specjalistycznym forum co wymienić w budżetowym modelu sprzętu to proszenie się o odpowiedź typu "wszystko"
darasle Napisano 24 Września 2016 Autor Napisano 24 Września 2016 Też tak sądzę, że do jazdy rekreacyjnej spokojne wystarczy, "wszystko" to chyba zbyt mocno powiedziane - ok, zobaczę jak będzie się sprawował.
seraph Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 Taka hiperbola Jasne, że wystarczy tym bardziej na początek. Pojeździsz to sam stwierdzisz czy lepiej najpierw zmienić amortyzator czy hamulce, czy koła. Kupuj, jeździj , bo przecież o to chodzi, a nie o kompletowanie sprzętu
chudzinki Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 poniższy rower w cenie 1250zł A w którym sklepie jest w takiej cenie?
darasle Napisano 24 Września 2016 Autor Napisano 24 Września 2016 Do 18.09 w MediaExpert była wyprzedaż ( - 40% na rowery).
c1ach Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 A ja myślę, że ostatnio coś dużo artykułów sponsorowanych i przypadkowych wpisów świeżaczków na temat rowerów "marki" Indiana Założę się, że kolega wcale nie ma zamiaru kupować roweru.
darasle Napisano 24 Września 2016 Autor Napisano 24 Września 2016 Rozumiem ostrożność, ja już go kupiłem - załączam fotkę. PS Zostałem zapytany gdzie kupiłem to odpowiedziałem. Na zdjęciu widać dodatkowo zamontowane błotniki, oświetlenie i podpórkę.
gdy Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 bardzo możliwe , hmmmm. może słabo się to sprzedaje w cenach katalogowych bo mało kto idzie po rower za 3-4k do sklepu z pralkami . w necie mało opinii użytkowników , za to można na ich profilu fejsbukowym poczytać kilka wypowiedzi ponoć byłych składaczy to raczej jadą po nich bezlitośnie . mnie ciekawi czy to tylko taka jednorazowa próba zarobienia kasy czy będą kontynuować tak jak kiedyś kross.
darasle Napisano 24 Września 2016 Autor Napisano 24 Września 2016 Mnie po prostu przekonała cena ( myślę, że stosunek ceny do jakości jest odpowiedni) i to że ta Indiana produkowana jest przez Kross'a.
c1ach Napisano 24 Września 2016 Napisano 24 Września 2016 Już od kwietnia tymi Indianami spamujecie po forach, lajki na fejsie zakupione, karuzela się kręci Dobry jest ten fat za 1400, opony chińskie jawne podróby, mostek można lepszy kupić już najtańszy Zooma (te spawy!). Hamulce to w ogóle nie wiadomo, o tarcze boję zapytać. Życzę jak najlepiej. Jeśli Kross faktycznie macza w tym łapy, to z marketów ta marka nigdy nie wyjdzie Bo jaki byłby tego sens.
darasle Napisano 25 Września 2016 Autor Napisano 25 Września 2016 Dałem Ci dowód na to, że go zakupiłem i nie w moim interesie jakaś reklama. Jak byś nie zauważył temat dotyczy nie modelu Fat a Bungee. PS Rozumiem, że Ty jesteś tym samozwańcem, który dba o czystość rasy rowerowej - do pracy/szkoły dojeżdżasz na rowerze w obie strony 200km i nie daj Boże jak spotkasz kogoś na nie markowym rowerze, a niech tylko będzie poniżej wartości 3k to od razu gong w imię Twojej idei. Sorry ale jednak sądziłem, że tutaj będzie inne podejście do tematu.
seraph Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Wow Panie, ale ramę to za duża wziąłeś jeśli siodło masz na dobrej wysokości. Jakby przy dalszych trasach zaczął odczuwać niewygody to wiedz, że to właśnie to i dużo już się regulacją pozycji nie wykombinuje Do tego w terenie możesz mieć ciężko.... A poza tym to miłej jazdy i połamania kół
chudzinki Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 A ja myślę, że ostatnio coś dużo artykułów sponsorowanych i przypadkowych wpisów świeżaczków na temat rowerów "marki" Indiana I dobrze, bo chodzi mi po głowie zakup taniego MTB .
Pidzej Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Jak za 1250 to niezły osprzęt. Np. takiego XCRa to wsadzają do rowerów za 3k. Pytanie jakiej jakości jest rama jak to Kross produkuje.
darasle Napisano 26 Września 2016 Autor Napisano 26 Września 2016 Wow Panie, ale ramę to za duża wziąłeś jeśli siodło masz na dobrej wysokości. Jakby przy dalszych trasach zaczął odczuwać niewygody to wiedz, że to właśnie to i dużo już się regulacją pozycji nie wykombinuje Do tego w terenie możesz mieć ciężko.... A poza tym to miłej jazdy i połamania kół Jestem wysoki i póki co nie doznałem dyskomfortu, ale dobrze wiedzieć, a druga sprawa ( może mniej racjonalna) - wyprzedaż dotyczyła tylko modeli ekspozycyjnych i trochę się naszukałem, aż znalazłem ten model.
kamikadze2014 Napisano 26 Września 2016 Napisano 26 Września 2016 No jak za nówkę to bardzo przyzwoicie. Oczywiscie wszystko bedzie fajnie hulać jesli jazda rekreacyjna. Jeśli to nie reklama to do podstawowej jazdy sprzecior ciekawy
darasle Napisano 26 Września 2016 Autor Napisano 26 Września 2016 Jasne że rekreacyjnie, na zawodowstwo już chyba za późno...
kamikadze2014 Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 w walce o marzenia nigdy nie jest za pozno
darasle Napisano 27 Września 2016 Autor Napisano 27 Września 2016 Dokładnie tak, w życiu przyświeca mi podobne motto, niemniej jednak na tym polu pozostanę amatorem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.