kamikadze2014 Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Witam! Szukałem w sklepach metalowych ale za duzo babraniny i mały margines błędu przy naprawie własnymi 'rękyma". Naprawiał ktos mocowanie zacisku PM w Warszawie? Gdzie i ile sobie życzą? A moze ktos z forumowiczów ma fach w ręku i pomoże (oczywiscie cena do ustalenia) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Podaj szczegóły, jest zerwany zupełnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2016 manitou black air. Kombinowałem z zywicą epoksydową co by przywrócić zwoje ale sruba po wkreceniu jednak sie rusza na boki. Sądze że gwint zjechany jest po całosci bo przed zabawami z żywicą śruba wpadała do konca bez potrzeby wkręcania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Nie wiem jak dużo miejsca jest, ale można np przegwintować do M8, wkręcić tulejkę na klej i nagwintować na M6. Innego sposobu chyba nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2016 najcieńsza scianka ma 2 mm wiec ciezko... w kazdym razie tematy o rodzajach napraw czytałem ale bardziej interesuje mnie gdzie w WWa mozna to naprawic i jakie liczą sobie za to stawki i inna sprawa czy z perspektywy czasu taka naprawa działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Kiedys tego człowieka http://www.dar-spaw.waw.pl/ naprawiałem jakis zerwany gwint w alu. Trzyma do dzis, I nie było drogo, zrobił w jeden dzień. Podejrzewam ze i tak bedzie musiał zobaczyc zanim cos powie, ale według mnie gośc zna sie na rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Serwisbajka.pl Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 23 Września 2016 Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Dłuższą śrubę jesteś w stanie zastosować? Kiedyś w domainie miałem zjechane pierwsze 1,5cm gwintu, śruba dłuższa o kolejne 1,5 centa załatwiła sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2016 nie nie, kombinacje z dłuzszymi srubami nie przechodzą. Tylko naprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwozdziu325 Napisano 25 Września 2016 Udostępnij Napisano 25 Września 2016 http://allegro.pl/zestaw-naprawy-regeneracji-gwintow-gwintu-m6x1-0-i6508177854.html?reco_id=c5c0434b-8351-11e6-8ed2-56847afe9799&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=16taki zestaw powinien pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 25 Września 2016 Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Nie możesz dać dłuższej sruby i nakrętki od dołu ? Po za tym,gwint w ramie/widelcu ? Górny dolny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 @ Dałem info w temacie- amortyzator manitou- dolny wejscie PM. Dłuzsza sruba nie da rady bo gwint zjechany na całej dł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 1 Października 2016 Udostępnij Napisano 1 Października 2016 Powtórzę sie jeszcze raz http://serwisbajka.pl/naprawa-zerwanego-gwintu/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2016 dzięki, już się z nimi kontaktowałem. 50 zł za naprawę jednego gwintu- czas oczekiwania do 2 dni roboczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Ostatnio miałem incydent z klientem który po zerwanym gwincie nabił sobie kołek dębowy do tego otworu, ten co jest do zbijania mebli a potem wkrętem sobie zacisk przykręcił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 @UP - Będę pamiętał na przyszłosć, ciekawy patent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Śmiechu warte z tym kołkiem może i jest lecz klient 1,5 roku jeździł na tym mocowaniu bez awarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Ale ja serio pisałem, gdybym miał teraz taką akcję, to bym odrazu kołek wbił,bo nawet mam Najprościej zapewne nagwintować na większą śrubę jak się da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Ale ja serio pisałem, gdybym miał teraz taką akcję, to bym odrazu kołek wbił,bo nawet mam Najprościej zapewne nagwintować na większą śrubę jak się da Tylko wadą było by także lekkie rozwiercenie mocowania zacisku co dobrego hamulca wtedy szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 3 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2016 pomysłowo ale to raczej pasuje do tematów 'druciarstwo rowerowe' Co do rozwiercania na wiekszą śrubę myślę, że trzeba byłoby również rozwiercać mocowanie hamulca + jak wyżej napisał ACTIVIA, rozwiert zacisku co mnie niekoniecznie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 5 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2016 gwint naprawiony! gwintownik m7, spręzynka m6 razem wyszły za 18 zł razem z przesyłką. Razem z pomocą wiertarki udało sie wszystko zespolić i tak w 3 min miałem nowy gwint. Wczoraj sprawdzony- wszystko pieknie i mocno sie trzyma. Powtarzam- 11zł + 7 zł przesyłka Pierwsze jazdy za mną i na ten moment gwint nie wykazuje żadnych dziwadeł. Wszystko sie trzyma- śruby sie nie luzują. Biorac pod uwage ze w warsztatach motocyklowych spotykałem ceny 100-150 zł/ w serwisie rowerowym 50zł za naprawe jednego gwintu to mysle ze warto było usiasc do tego i troszke zaoszczedzic+ zyskac nowe doswiadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.