Skocz do zawartości

[ Maraton] Kilka pytań innych niż zawsze

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

W sobotę planuję wystartować w ostatniej rundzie Poland Bike Marathon, będzie to mój pierwszy start więc dystans mini, ale mam kilka pytań nieco innej "natury".

1. Przyjeżdżacie już w ciuchach rowerowych? Dojeżdżam samochodem na start wyścigu

2. Wiadomo że skoro samochodem to i będę miał ze sobą portfel itd. Gdzie przechowujecie takie rzeczy na start wyścigu? Pakować w jakaś torebkę zbiorczą i do plecaka?

3. Jak to jest z ustawieniem się na starcie? Kto pierwszy ten lepszy?

4. Numerek startowy ma jakieś mocowania czy warto zabrać swoje opaski zaciskowe?

5. Ile na ogół mniej więcej stoi się w kolejce do zapisów?

Gdyby przyszły mi do głowy jakieś pytania będę pisał

Napisano

1. Jedziesz w normalnych, cywilnych ciuchach. Na miejscu się przebierasz i startujesz.

2. Takie rzeczy albo do plecaka (nie wiem po co plecak na mini), albo zostaw w aucie, zamkniesz i klucz na smycz na szyję.

4. Opaski zaciskowe, czasem w biurze dają sznureczki, ale to szajs.

Napisano

1.Nie, ja się przebieram na miejscu i tak też polecam zrobić. Przebieram się w samochodzie.

2.Zostawiam w samochodzie schowane.

3.Tak, kto pierwszy ten lepszy, ale nie wiem jak to jest w tej serii - mogą być sektory, wtedy kto pierwszy w sektorze ten lepszy.

4.Ziperki powinieneś dostać w biurze, ale warto mieć też swoje.

5.Zależy jak wcześnie przyjedziesz. Nie wiem jak w PBM, ale w innych seriach czasem nawet. ok 30-50minut.

Napisano

1. Różnie, zależnie od tego ile trzeba dojechać. Czasem w ciuchach od razu, niemniej dla mnie nie jest to problem przebrać się przy samochodzie. Najwyżej trzeba zrobić to szybko jak pizga ;) na pewno wziąłbym coś na zmianę żeby nie wracać w mokrym.

2. W samochodzie.

3. Start jest z sektorów. Jak pierwszy raz to jedziesz z ostatniego, 10go. W samym sektorze kto pierwszy ten lepszy. Oczywiście bez przesady bo to wyścig o pietruszkę, więc nie ma się co sraczkować i przepychać (co niektórzy niestety uskuteczniają), na trasie pokażesz na co Cię stać.

4. Numerek to kawałek pcw z nadrukiem i „czipem” do pomiaru czasu, ma 4 otworki do mocowania. Trytytki dostaniesz w biurze zawodów.

5. Jak pogoda w miarę dopisze i późno się ogarniesz to kolejka bywa dłuuuga. Miejscówka jest w Warszawie, to i chetn6ch zwykle jest dużo.

Napisano

Ad1 spodenki warto już w domu ubrać i posmarować tyłek czymś przeciw otarciom np sudocrem albo coś dedykowanego sportsbalm

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

a nie umiesz się zarejestrować online i zapłacić a na miejscu tylko odebrać numerek? to by pewnie skróciło czas stania w kolejkach. bo w BM byś musiał stać w dwóch czy nawet w trzech kolejka.

Napisano

Przyjedź na zawody odpowiednio wcześniej, pozwoli Ci to uniknąć zdenerwowania w razie jakiś komplikacji(ok 1,5h -2h)

Przebierz się na miejscu,przyczep numerek, zrób rozgrzewkę. Kolejki do zapisów są duże na początku edycji, teraz prawie nikt się nie dopisuje :laugh:

Co do dokumentów masz trzy opcje zabierasz dowód rejestracyjny ze sobą (nie chciałbyś stracić auta razem z dokumentami)

zabierasz zaprzyjaźnioną kobietę, która pilnuje Ci majdanu, lub zostawiasz w biurze zawodów.

Co do mocowania numerka warto mieć parę opasek ze sobą, na niektórych edycjach dają sznureczki.

Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...