Gość Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Hej, W sobotę planuję wystartować w ostatniej rundzie Poland Bike Marathon, będzie to mój pierwszy start więc dystans mini, ale mam kilka pytań nieco innej "natury". 1. Przyjeżdżacie już w ciuchach rowerowych? Dojeżdżam samochodem na start wyścigu 2. Wiadomo że skoro samochodem to i będę miał ze sobą portfel itd. Gdzie przechowujecie takie rzeczy na start wyścigu? Pakować w jakaś torebkę zbiorczą i do plecaka? 3. Jak to jest z ustawieniem się na starcie? Kto pierwszy ten lepszy? 4. Numerek startowy ma jakieś mocowania czy warto zabrać swoje opaski zaciskowe? 5. Ile na ogół mniej więcej stoi się w kolejce do zapisów? Gdyby przyszły mi do głowy jakieś pytania będę pisał
MokryxD Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 1. Jedziesz w normalnych, cywilnych ciuchach. Na miejscu się przebierasz i startujesz. 2. Takie rzeczy albo do plecaka (nie wiem po co plecak na mini), albo zostaw w aucie, zamkniesz i klucz na smycz na szyję. 4. Opaski zaciskowe, czasem w biurze dają sznureczki, ale to szajs.
Moorzyn Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 1.Nie, ja się przebieram na miejscu i tak też polecam zrobić. Przebieram się w samochodzie. 2.Zostawiam w samochodzie schowane. 3.Tak, kto pierwszy ten lepszy, ale nie wiem jak to jest w tej serii - mogą być sektory, wtedy kto pierwszy w sektorze ten lepszy. 4.Ziperki powinieneś dostać w biurze, ale warto mieć też swoje. 5.Zależy jak wcześnie przyjedziesz. Nie wiem jak w PBM, ale w innych seriach czasem nawet. ok 30-50minut.
modrzew Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 1. Różnie, zależnie od tego ile trzeba dojechać. Czasem w ciuchach od razu, niemniej dla mnie nie jest to problem przebrać się przy samochodzie. Najwyżej trzeba zrobić to szybko jak pizga na pewno wziąłbym coś na zmianę żeby nie wracać w mokrym. 2. W samochodzie. 3. Start jest z sektorów. Jak pierwszy raz to jedziesz z ostatniego, 10go. W samym sektorze kto pierwszy ten lepszy. Oczywiście bez przesady bo to wyścig o pietruszkę, więc nie ma się co sraczkować i przepychać (co niektórzy niestety uskuteczniają), na trasie pokażesz na co Cię stać. 4. Numerek to kawałek pcw z nadrukiem i „czipem” do pomiaru czasu, ma 4 otworki do mocowania. Trytytki dostaniesz w biurze zawodów. 5. Jak pogoda w miarę dopisze i późno się ogarniesz to kolejka bywa dłuuuga. Miejscówka jest w Warszawie, to i chetn6ch zwykle jest dużo.
diarem Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Ad1 spodenki warto już w domu ubrać i posmarować tyłek czymś przeciw otarciom np sudocrem albo coś dedykowanego sportsbalm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
alagor96 Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Na mini smarować się przeciw otarciom? Bez przesady, to przecież chwila jazdy.
dziksoltys Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 a nie umiesz się zarejestrować online i zapłacić a na miejscu tylko odebrać numerek? to by pewnie skróciło czas stania w kolejkach. bo w BM byś musiał stać w dwóch czy nawet w trzech kolejka.
vpablov Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Przyjedź na zawody odpowiednio wcześniej, pozwoli Ci to uniknąć zdenerwowania w razie jakiś komplikacji(ok 1,5h -2h) Przebierz się na miejscu,przyczep numerek, zrób rozgrzewkę. Kolejki do zapisów są duże na początku edycji, teraz prawie nikt się nie dopisuje Co do dokumentów masz trzy opcje zabierasz dowód rejestracyjny ze sobą (nie chciałbyś stracić auta razem z dokumentami) zabierasz zaprzyjaźnioną kobietę, która pilnuje Ci majdanu, lub zostawiasz w biurze zawodów. Co do mocowania numerka warto mieć parę opasek ze sobą, na niektórych edycjach dają sznureczki. Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.