Skocz do zawartości

[telefony] Wasze komóreczki

karolyfer

Rekomendowane odpowiedzi

3510i sumie żadna rewelacja: średnia jakość rozmów, ale dobrze się pisze smsy klawisze stawiają odpowiedni opór (nie tak jak w 6610)

dużo bardziej mi się podoba 6310i mimo czarno-białego wyświetlacza i monofinicznych dzwonków. Dlaczego w nowych nokiach nie ma węzyka? Ta gra była dla mnie kultowa.

Nokia 6310i jest moim faworytem może dlatego że jej funkcje są w 100% użyteczne bez zbędnych bajerów...

kiedyś miałem samsunga r200s (taki niebieski z klapką) ale był tak gówniaczy, znaczy się bateria że wymieniłem na nokie 3510i. Pomijając wielkość był to telefon cud, niezniszczalny i wogóle. Kilka razy zaliczył kąpiel, o spadaniu, tłuczeniu, rzucaniu, walaniu i innych tego typu rzeczy nie ma co pisać, bo znosił je bez najmniejszych zniszczeń. A teraz wpadł w moje ręce telefon nokia 2600... i gorszego syufu nie widziałem. Po miesiącu w kieszeni, bez większych przygód cała obwódka monitorka jest zdarta, sama obudowa cała podrapana... W sofcie za dużo nie ma więc i błędów nie ma. Funkcji mało, jakość słaba, ale użekł mnie wyglądem... i tak się wpakowałem w to bagno...

final wyborów w konkursie :" Miss komórka dla Pana Jurka"

do finału weszły:

motorola v547

nokia 7270

SE k300i

czy szanowne jury forumowe mogłoby tą kolejność alfabetyczną /w tym momencie / uporządkowac wg swoich widzimisie

pod uwage należy brać tylko walory użytkowo techniczne

/finansowe kwestie nie sa istotne, bo jest sponsoring/

pozdrawiam i dzięki za pomoc

p.s.

odczytanie werdyktu nastąpi w poniedziałek 12 września

Posiadam Nokię 3410 i mnie wystarcza. Przedtem miałem 5110 i zmieniłem tylko dlatego ze obecną dostałem summa sumarum za darmo :grin: . Telefon dla mnie ma być tylko telefonem.

Po miesiącu w kieszeni, bez większych przygód cała obwódka monitorka jest zdarta, sama obudowa cała podrapana...

To jest przypadłośc wszystkich nowych nokii - b kiepska jakość obudowy

Mam nokie 3510 i jest ok[mogla by byc mniejsza] ... telefon dla mnie sluzy praktycznie tylko do dzwonienai[malo kiedy nawet SMS-a pocisne ;p]. Wczesniej mialem 3330,a zmienilem tylko dlatego ze tą kupilem za 100zł ;p a w tamtej mnie pare rzeczy wnerwialo[np brak blokady klawy po wyznaczonym czasie]. Jeszcze wczesniej mialem jakiegos ericcsona na czesciach sonyericcson [nie pamietam nwet jaki model ;p] i byl ok tylko tandetna obudowa byla[wypadl mi z kieszeni jak jechalem na bike-u i do tej pory nie wiem gdzie zniknal ;)], jeszcze wczesniej byl Alcantel OT311[nie jestem 100% pewien ale chyba taki model] i w nim nawalał mi joystick ;). A przed alcantelem mailem jakas wielka motorole z radiem w gumowym etui ;p.... taka przygoda moja z komorczakami ;]

A ja mam Siemensa SL45i i uważam że nie ma nic lepszego na rynku w kategorii cena/jakość. I w sumie w jakości do obecnych też ten telefon jest super.

Podstawowe funkcje telefonu ma - czyli dzwonić i smsować możemy.

Dodatkowo mamy odtwarzacz MP3 o super jakości dżwięku, mamy program który umożliwia czytanie książek oraz cały zestaw patchy dzięki którym możemy z komórką zrobić prawie co chcemy (nawet coś na podobnieństwo GPSa możemy mieć), poza tym slot na karty MMC, dodatkowo duża ilość fajnych gier i przydatnych programów no i wygląd także ma zarąbisty.

moje zdanie jest takie ze siemens sl45i jest niefajnym telefonem cena jest smieszna jak na tak marna jakosc.. mialem 5 doslownie 5 i kazdemu ten telefon sie popsul...jak pierwsze to siadaja klawisze a pozniej reszta...Nie polecam...

ja osobiscie jestem zwolennikiem nokii :grin: mialem 3310,3510i,7650,a teraz mam 6610-solidna komorka db klasy :-D

ja mam SE t230 i jest do dupy, nie ma wymiennych obudów, więc nie da sie go czyścić, więc mam 5,5 tony kurzu pomiędzy ekranikiem a szybką, siada mu mikrofonik, więc nigdy nie wiadomo czy osoba z którą gadasz cie usłyszy, do tego przed karzdym ładowaniem trzeba czyścić styki, ech miałem kiedyś nokie 3210, piękny czołg, ale niestety zagubiony w akcji :)

chyba przed wygaśnięciem umowy nie mam szans na nowy telefon, więc czeka mnie jeszcze 1,5 roku męczarni :-(

Ogólnie o siemenie cx65, bateria krótko trzyma i jak 95% siemensów lubi się zawiesić. Ale podobno ludzie sobie go chwalą, acz kolwiek ja do siemensów nie jestem przekonany :roll: . Dobrym telefonem dla rowerzystów i ogólnie sportowców jest Nokia 5140, ponieważ jest naprawde wytrzymała i trudno ją zepsuć. Pozatym ma ciekawe opcje (kompas, dość mocna latarka itp.) :-), tylko ten wyświetlacz 4tyś kolorów :-( , ale zawsze można kupić 5140i z 65 tyś :-)

ja mam cx65. ogolnie fajny telefonik, duzo pamieci, bla bla. ale na rower ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!! w kazdym cx65 tylnia klapka sie rusza, wszystko ledwo co sie trzyma. Chodzi o to, ze jak wyjezdzam gdzies na rowerze, wsadzam go do kieszonki pod siodelkiem to potem wyciagam go w 3 czesciach - klapka, bateria i reszta telefonu.

po dzisiejszej glebie też nie polecam cx65, bo wgniotłem wyświetlacz i płytę główną a dżojstik gdzieś poleciał. ale o dziwo jakaś 1/3 ekranu jeszcze działa i nawet da się smsy pisać ;] może kiedyś się pokuszę o wymianę wyświetlacza, na allegro od 89zł...

ja mam c65 i po kilku miesiacach uzytkowania zaczal sie zawieszac i dziwnie zachowywac, dzisiaj wieczorem, np. mialem problem z wysylaniem sms'ow. mam dosc tego chlamu ! wroce pewnie do starszej nokii.

A ja mam Siemensa Me45 - 3lata i dalej jest super :grin:

W miedzy czasie miedzy innymi przezyl :

- totalne zapylenie na wiejskich, polnych dróżkach :grin:

- dwa loty miedzyplanetarne z lądowaniem na betonie (wypadl z reki w trakcie dosc szybkiej jazdy) :grin:

- oberwanie chmury (burza), a w nastepstwie powodz w plecaczku (ze srodka komorki wylewala sie woda, wyswietlacz byl kompletnie zaparowany) :grin:

- setki godzin wstrząsów w trakcie jazdy po wyboistych dróżkach :grin:

A wygląda prawie jak nówka. Nawet bateria dalej niezle 3ma :grin: :twisted: :arrow:

Moją przyjaźń z siemensem zacząłem od C25, potem MT50, i najlepszym ME45. Dobre jeszcze były S55 ale potem to już się badziew niesamowity zaczął. A szkoda takiej dobrej firmy. :) Dlatego dziś mam T630 :grin:

Czytałem kilka dni temu że dział telefonów komórkowych siemensa został sprzedany firmie BenQ :roll:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...